Geen nieuwe mest­ver­gister in Oost-Brabant!


16 mei 2014

Op maandag 19 mei gaat Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren Esther Ouwehand naar Landhorst om actie te voeren tegen de komst van een nieuwe mestvergister. De inwoners van Landhorst en Venhorst zijn fel tegen de bouw van de mestfabriek die 500.000 ton varkensmest per jaar moet gaan verwerken.

De Mest Afzet Coöperatie Elsendorp (MACE) wil de fabriek gaan bouwen op korte afstand van de dorpskernen van Landhorst en Venhorst. Dit gaat zorgen voor minimaal 33.000 aan- en afrijdende vrachtwagens per jaar; inwoners van de dorpen vrezen voor stankoverlast, gezondheidsklachten en waardevermindering van hun huizen.

De Partij voor de Dieren is tegen mestvergisting omdat het geen duurzame oplossing is voor het mestprobleem en omdat het stank en gezondheidsproblemen veroorzaakt. Esther Ouwehand gaat op 19 mei samen met de Brabantse fractievoorzitter Marco van der Wel met de omwonenden in gesprek om te zien wat er tegen de komst van de mestvergister kan worden gedaan.

Wij zijn tegen:

Gerelateerd nieuws

Genoeg is genoeg, geen extra ammoniak!

De Partij voor de Dieren wil dat de provincie Brabant nu echt actie onderneemt om de natuur te beschermen. Al jarenlang worde...

Lees verder

Europese campagne-veewagen komt naar Oost-Brabant

Anja Hazekamp is vandaag in Veghel, Uden en Veldhoven met een omgebouwde veewagen. De Partij voor de Dieren maakt voor de Eur...

Lees verder