Anne-Miep Vlasveld


Burgerlid

Anne-Miep Vlasveld (1986) uit Tilburg is sinds 2013 actief binnen de Partij voor de Dieren. Zij werd actief nadat zij eerder de overstap maakte van flexitariër naar vegetariër, en uiteindelijk naar veganist. Van 2019 tot 2023 was zij Statenlid en het laatste jaar fractievoorzitter namens de Partij voor de Dieren in Noord Brabant.

"De partij zit echt in mijn hart. Omdat wij de enige partij zijn die zich in durft te zetten voor een leefbare Aarde. Geen gerommel in de marges of idealen opgeven om maar op het pluche te zitten waarbij je te veel opgeeft en te weinig binnenhaalt. Wij staan voor haalbare, concrete plannen, met een duidelijke stip op de horizon. Het vraagt wel aanpassingsvermogen van de Brabanders. Maar zonder die aanpassing hebben onze kinderen en kleinkinderen geen leefbaar Brabant meer. Als de toekomst van de Brabanders je echt aan het hart gaat, is de Partij voor de Dieren de enige logische keuze."

Anne-Miep houdt van Brabant, maar niet van ons voornaamste exportproduct: "We houden in Brabant zo ontzettend veel dieren. Er wonen meer varkens dan Brabanders in onze provincie! Dit moet anders. En gelukkig kan dat ook. Sinds 2007 zet onze fractie zich daar met man en macht voor in. De resultaten daarvan zien we nu binnendruppelen. Niet alleen voor de dieren zelf is dit van belang, maar ook voor onze Aarde. Door ons huidige consumptiepatroon plegen we roofbouw op onze enige planeet, ons enige echte thuis. Gelukkig kiezen steeds meer mensen de donkergroene weg vooruit, waar genoeg is voor iedereen, zonder de Aarde uit te buiten."

Naast burgerlid voor de Statenfractie is Anne-Miep fractievoorzitter van onze gemeenteraadsfractie in Tilburg. Hiervoor was zij actief als algemeen bestuurslid/campagnecoördinator binnen de Brabantse afdeling/werkgroep en actief lid binnen de Tilburgse werkgroep. Van 2013 tot 2015 was zij lid van PINK! Noord-Brabant, waarvan één jaar actief als voorzitter.

Als ze niet bezig is met de politiek trekt zij er graag op uit door lange wandelingen te maken. Ook bezoekt ze samen met haar gezin musea en heeft een voorliefde voor de Indiaase vegan keuken.

Anne-Miep is als burgerlid woordvoerder op deze Statenthema's:

  • Economie & internationalisering
  • Ruimte

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws