Nikky Hamerslag


Statenlid

Nikky Hamerslag (26) is ondanks haar jonge leeftijd al ervaren bij de Partij voor de Dieren. Deze student Future Planet Studies was al commissielid voor de fractie in de gemeenteraad van Den Bosch en bestuurslid van PINK! Noord-Brabant, maar is hiermee gestopt om zich te kunnen focussen op Provinciale Staten. Tegelijkertijd voelt Nikky de urgentie van de jeugd goed aan: "Kijk bijvoorbeeld naar de klimaatcrisis en de biodiversiteitscrisis. Er worden stappen in de goede richting gezet, maar lang niet snel genoeg."

Wat haar betreft kan er dus zeker een tandje bij en zij ziet kansen op het terrein van de landbouw: "Ik zou graag meer biologische en plantaardige landbouw zien. De intensieve veehouderij zorgt voor zóveel problemen, en is helemaal niet nodig. Stel je voor hoe Brabant eruit zou zien als onze provincie niet vol zou liggen met weilanden van Engels raaigras en stallen, maar met voedselbossen. Daar wordt Brabant diervriendelijker, schoner, duurzamer en mooier van."

Nikky geniet van alle natuur, maar de Moerputtenbrug bij Den Bosch is toch favoriet: "Vanaf de oude spoorbrug uitkijken over het moeras en de bossen. Prachtig! Brabant heeft veel mooie natuurgebieden. Helaas staan deze onder grote druk. Maar er is ook veel potentie om de Brabantse natuur nóg mooier te maken." In de Provinciale Staten wil zij het daarom voor mekaar krijgen dat het Natuur Netwerk Brabant wordt afgemaakt, zoals was afgesproken.

"Wij zijn de enige partij die inziet dat mensen niet boven planten en dieren staan, maar onderdeel uitmaken van hetzelfde systeem."

Nikky is woordvoerder op deze Statenthema's:

  • Landbouw
  • Energie
  • Economie & Internationalisering
  • Mobiliteit
  • Bestuur & Financiën

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws