Specificatie van vergunningen voor project windenergie A16
Voorzitter,
Ik ga me hier niet meer uitspreken over de wenselijkheid van de windturbines in het algemeen. Alleen over het proces een vraag.
Inmiddels is nu duidelijk welke opstelling de voorkeur heeft en we moeten zien wat de gevolgen daarvan zijn voor de omwonenden, en dan heb ik het niet alleen over homo sapiens, maar alle andere dieren- en plantensoorten in de omgeving.
Er komt nu één inspraakprocedure, waarin alle vergunningen en aspecten moeten worden meegenomen en alleen de Raad van State doet dan een uitspraak. Dat zou moeten leiden tot een sneller verloop van het proces. Nu weet ik al dat de heer Van Merrienboer gaat zeggen dat dat heel zorgvuldig gaat verlopen, maar ik wil toch graag weten hoe dat in de praktijk eraan toegaat.
Als nu naar aanleiding van de ingediende zienswijzen een aanpassing aan het plan ontstaat, ontstaat er dan ook weer een nieuwe situatie waar opnieuw bezwaar tegen kan worden gemaakt? En wie kan dan reageren: alleen degene die in eerste aanleg al een bepaald punt had aangekaart, of ook anderen, die dan door de aanpassing hun belangen bedreigd zien?
Waar wij ons dan zorgen over maken: als mensen beginnen te protesteren, bestaat dan de kans dat er wordt gekozen voor een andere opstelling, die bijvoorbeeld voor natuur of dieren schadelijker is, en welke beroepsmogelijkheden zijn er dan? En als die er zijn, wat denkt u dan voor de snelheid van het proces?
Dank u wel.
Wij staan voor:
Interessant voor jou
Provinciale Reactie op de conceptkadernota 2019 gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Brabant-Noord (ODBN)
Lees verderBegrotingswijziging MIT Zuid 2018
Lees verder