Bedankt, beste kiezers en vrij­wil­ligers!


8 maart 2007

Bedankt, bedankt en nog eens bedankt!

Kiezers bedankt voor het vertrouwen dat jullie hebben gegeven aan Birgit Verstappen die de Partij voor de Dieren in Babant zal gaan vertegenwoordigen in de provinciale staten Een geweldig succes, dat niet zo vanzelfsprekend is als u -als onze kiezer- misschien denkt.

U heeft op 7 maart gestemd om een respectvolle behandeling van dieren, mensen, natuur en milieu terug te krijgen op de Brabantse politieke agenda. U wilt af van onnodig dierenleed, van bio-industrie, van uitputting van natuurlijke bronnen, om maar een aantal punten uit ons partijprogramma te noemen. Kortom, u hebt uw redenen om uw stem aan de Partij voor de Dieren te geven. En dat is hard nodig in een provincie die zoveel verborgen dierenleed kent.

Om met de woorden van Marianne Thieme te spreken: Birgit en haar steunfractie zullen ook in Brabant de aanjager en de waakhond zijn daar waar het gaat om de thema’s dierenwelzijn, natuur en milieu. Wij voelen ons gesterkt door uw stem. Wij danken u voor uw vertrouwen en wij gaan er alles aan doen om uw stem zoveel mogelijk invloed te geven.

Naast de kiezers wil de werkgroep Brabant een speciaal dankwoord richten aan de vele vrijwilligers die zich na de campagne voor de 2e kamer in 2006 opnieuw zeer hebben ingespannen om dit succes te behalen. Vele soms nachtelijke uren van plakken in soms gevaarlijke en barre weersomstandigheden; het werken op verkiezingsmarkten in kraampjes en daar niet alleen complimenten krijgen maar ook beheerst omgaan met boosheid en kritiek; in de regen folders uitdelen bij de NS stations tijdens de folderestafette actie vorige week nog; en natuurlijk de stevige discussies die iedereen in zijn omgeving zal hebben gevoerd om het gedachtegoed van de partij uit te dragen of te verdedigen. Het was niet voor niets!!!

Op 7 maart stemden 2.2 %van de kiezers in provincie Noord-Brabant op de Partij voor de Dieren. In 2006 was dat nog 1.4 %. In totaal stemden bijna 17.000 Brabanders op de Partij voor de Dieren. In de provincie Noord-Brabant werd over het algemeen gelijkmatig over de provincie gestemd. Topscoorder was Rucphen met 3,2 %. Enkele andere opvallende uitschieters waren Breda, Hilvarenbeek, en Woensdrecht met 2,8 %, flink boven het landelijke gemiddelde van 2,5%. Ook is het opvallend dat vooral in de grotere steden het percentage hoger is. Een en ander is waarschijnlijk het gevolg van de actieve campagne en grote inzet van de vele vrijwilligers.

Voor de zomer zal de werkgroep Brabant een activiteit organiseren om de successen te vieren en om de vrijwilligers en de werkgroep in de gelegenheid te stellen nader kennis te maken met elkaar.

Partij voor de Dieren
Werkgroep Brabant

Gerelateerd nieuws

Open dag PROVINCIEHUIS 3 maart 2007

De open dag in het Provinciehuis op 3 maart was een succes. Vanaf het moment dat de deuren openden om 10.00 uur stroomden de ...

Lees verder

Nieuws van onze milieudetective: zo groen als gras..............

Heerlijk fietsend door het Brabantse landschap waande ik mij plotsklaps in het mediterrane Toscane. Felgele weilanden straald...

Lees verder