Open dag PROVIN­CIEHUIS 3 maart 2007


5 maart 2007

De open dag in het Provinciehuis op 3 maart was een succes. Vanaf het moment dat de deuren openden om 10.00 uur stroomden de bezoekers binnen. De politieke markt waar alle deelnemers aan de Provinciale Staten verkiezingen een kraampje hadden was tot sluitingstijd druk bezocht. De voorlichters van de Partij voor de Dieren konden amper een broodje gaan halen, want de mensen stonden gewoon in de rij om hun vragen, voorstellen, ideëen en bezorgdheid over het milieu en de dieren met ons te delen.

En het waren heus niet alleen kinderen die nog onvoorwaardelijk en onbevangen van dieren houden maar juist ook veel ouderen die met weemoed terugblikten naar de tijd dat er nog koeien, korenbloemen en klaprozen te zien waren in de velden.

Ook agrariërs die verbitterd en kwaad zijn omdat zij vanwege de vele maatregelen, richtlijnen en verboden niet meer op een normale manier met hun dieren om kunnen gaan kwamen bij ons kraampje langs met hun verhaal. Duidelijk werd dat juist deze groep gevangen zit in een stroomversnelling van gedwongen groei naar grotere en steeds meer mechanische manier van veehouderij.
Het is hoopgevend dat al deze mensen beseffen dat men niet langer door kan gaan de natuur en de dieren op deze manier uit te buiten en we zullen als Partij voor de Dieren proberen om oplossingen aan te dragen die recht doet aan alle partijen.