Goed Brabants Voorbeeld - IVN Grave neemt oorkonde van de Partij voor de Dieren in ontvangst


4 maart 2007

Goed Brabants Voorbeeld - IVN Grave neemt oorkonde van de Partij voor de Dieren in ontvangst

Nog geen 4 maanden na de voor de Partij voor de Dieren succesvolle Tweede Kamerverkiezingen maakt de Brabantse afdeling van de Partij voor de Dieren zich op om ook in de provinciale staten de dieren- natuur- en milieubelangen te behartigen. Om te laten zien dat we in Brabant hier en daar al op de goede weg zijn, worden een aantal diervriendelijke biologische en of duurzame initiatieven met een oorkonde en een attentie in het zonnetje gezet.

Op zaterdag 3 maart was Ton Oomen, de nummer 3 op de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren en woonachtig in Grave, te gast bij Leni Koot van de Bomenbelangengroep van de IVN Grave. Leni was aangenaam verrast met deze pluim uit een voor haar onverwachte hoek.
Het IVN Grave heeft een lange traditie om het natuur- en milieubesef in Grave te bevorderen.
De groep is zo goed geworteld in Grave dat IVN of werkgroepen daarvan vaak als adviseur worden betrokken door beleidsmakers van Gemeente en andere organisaties. Een goed voorbeeld daarvan is de Bomenbelangengroep die daarnaast ook een pro-actieve en kritische opstelling heeft. Recent heeft deze groep zich zeer ingespannen voor een natuurlijk bosbeheer in de Gasselse bossen en tegen illegale kap van monumentale bomen op het Binckhof terrein in Velp.

De partij voor de Dieren vindt dat de mensen van IVN Grave een blijk van waardering zeer zeker verdienen. Het is een stimulans om zo door te gaan, en een “Goed Brabants Voorbeeld” aan anderen om ook op deze respectvolle manier om te gaan met met dier, natuur en milieu.


Noot voor redactie
Voor meer informatie neem contact op met:
Partij voor de Dieren, Werkgroep Brabant
Iris Putman (06-18845264) of Ton Oomen (06 14919949)
Óf per e-mail: brabant@partijvoordedieren.nl
Voor de gehele kandidatenlijst Noord-Brabant kijk op www.brabant.partijvoordedieren.nl