Bontkraag Maria Verhoeven...................................


23 februari 2007
“Van het bordes op het pluche”

Van de week stond in de kranten een kleurenfoto met het nieuwe kabinet in Den Haag, waarbij de nieuwe minister Economische Zaken op deze warme dag pontificaal een overdadige grote bontkraag draagt!
Niet beschaafd en milieuvijandig:
Op de vraag van journalisten Ap van den Berg en Erwin Buter wat Maria van der Hoeven van Economische zaken kan betekenen voor het Milieu kunnen we kort zijn: helemaal niets.
Iemand die meent als ze met de Koningin op een bordes staat er deftig en chic uitziet met gestroopte huid van een dier om haar nek heeft totaal geen weet van wat er op dit moment leeft in de maatschappij. Als ze het wel weet is het arrogantie ten top om te negeren dat dragen van bont tegenwoordig ‘not done’ is. De dikke bontkraag die Maria draagt is van wolf of wasbeerhond waarschijnlijk uit China waar dieren op een gruwelijke manier worden gehouden en gedood. Als het bont is van een uit het wild gevangen dier met klem of strik is de lach op het gezicht van Maria treurigmakend. Het prachtige dier wat met deze mooie vacht ooit rondliep had deze harder nodig dan de minister van Economische Zaken .
Marianne Auga uit Loon op Zand