Dode vissen in Brabant door Belgisch riool


23 mei 2022

Het mag met recht een milieuramp heten, de honderden dode vissen die sinds donderdag in de Tongelreepbeek bij Valkenswaard drijven. De Partij voor de Dieren in Noord-Brabant vraagt zo snel mogelijk aan het college van Gedeputeerde Staten om dit op te pakken met Belgisch-Limburg want daar ligt de oorzaak.

"Dit kan vandaag de dag echt niet meer, we nemen het hoog op." Burgerlid van de Partij voor de Dieren Paranka Surminski gaat in de aanslag. "De provincie Noord-Brabant moet een hartig woordje gaan spreken met Belgisch-Limburg om schade in de toekomst te voorkomen, want bij de volgende stortbui kan dit zó weer gebeuren. We moeten er alles aan doen om de natuur te beschermen."

België kampt de afgelopen tijd, zoals zoveel landen, met zware regenval. In Belgisch-Limburg kon het riool de afgelopen dagen de overmaat aan water niet aan. Via een zogenoemde overstorting komt dat rioolwater dan in het oppervlaktewater terecht met ernstige gevolgen voor de natuur.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren steunt petitie Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik

Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik bieden op donderdag 12 mei een petitie aan, aan de gemeenten Dongen, Oosterhout e...

Lees verder

Afscheid en beëdiging

Vandaag nam (voormalig) fractievoorzitter Marco afscheid van Provinciale Staten en van onze fractie. Wij wensen hem alle succ...

Lees verder