Illegale bomenkap bij land­in­richting Hilva­renbeek


4 december 2009

Bij de landinrichting in De Hilver zijn illegaal eiken, wilgen en berken gekapt. Voor deze bomen was bij de gemeente een kapvergunning aangevraagd, maar niet toegewezen. De eigenaar van het land waarop de bomen stonden heeft een proces verbaal en een herplantplicht gekregen.

De Partij voor de Dieren houdt de situatie in Hilvarenbeek met argusogen in de gaten. Bij de landinrichting in Baarle-Nassau en Sint-Oedenorde zijn veel bomen en bosjes al dan niet illegaal tegen de vlakte gegaan en dat moet koste wat kost in Hilvarenbeek voorkomen worden.

Gevallen van illegale kap moeten dan ook hard aangepakt worden want burgers komen te gemakkelijk in de verleiding om een rij bomen die 'in de weg' staat met de grond gelijk te maken. Zo verdwijnen voor het landschap en de biodiversiteit zeer waardevolle bomen van tientallen jaren oud waartegen herplanten van een iel boompje nooit opweegt.

Zie ook:

http://www.brabantsdagblad.nl/regios/tilburg/5791374/Illegale-bomenkap-in-Diessen.ece

Gerelateerd nieuws

Kom naar het publieksdebat van burgerinitiatief Megastallen-Nee!

Publieksdebat over megastallen...daar moet je bij zijn !!! De Provincie Noord-Brabant organiseert in het kader van het b...

Lees verder

Kunstenaar Marc Mulders steunt stijd Partij voor de Dieren

Expositie bij provinciehuis Den Bosch vraagt aandacht voor slachtoffers Q-koorts De Partij voor de Dieren Noord-Brabant vraa...

Lees verder