Partij voor de Dieren trekt krediet­waar­digheid Hof van Cranen­donck in twijfel


24 september 2014

De Brabantse Partij voor de Dieren-fractie heeft sterkte twijfels over de kredietwaardigheid van de initiatiefnemers en daardoor de haalbaarheid van het Hof van Cranendonck. De fractie heeft naar aanleiding van recente berichten in de media vandaag vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten (GS). De partij wil weten of de financiële haalbaarheid van het project bij aanvang voldoende is onderzocht.

De Partij wil weten wat de rol van GS is geweest in de voorbereidingen van het project en op welke financiële basis zij aan Provinciale Staten het voorstel voor wijziging van de bestemming heeft voorgelegd. Verder wil de partij inzichtelijk hebben welke kosten zijn gemaakt bij het hele traject en of de initiatiefnemers voor deze kosten zullen opdraaien. De partij vindt dat het provinciaal bestuur als taak heeft projecten te selecteren op haalbaarheid maar ook te waken voor overontwikkeling en aantasting van de natuur.

Fractievoorzitter Marco van der Wel: “Nu duidelijk wordt dat de financiële haalbaarheid van deze grootschalige ontwikkeling onder druk stond en de initiatiefnemers zich hebben teruggetrokken voelen wij ons door GS op het verkeerde been gezet. Het lijkt er op dat het hele plan op drijfzand was gebouwd en de financiën niet op orde waren terwijl Provinciale Staten de wijziging van de bestemming al heeft toegestaan.”