Verhuizing Cleanergy voor eigen rekening


17 maart 2014

De Partij voor de Dieren zet vraagtekens bij de afspraken en uitspraken van Gedeputeerde Yves de Boer over de verplaatsing van Cleanergy. De partij wil weten of de gedeputeerde enige toezegging heeft gedaan over een verplaatsing van Cleanergy en wil weten of de gewekte suggestie klopt dat de provincie hieraan zou meebetalen. Verder wil de partij weten waarom Provinciale Staten hiervan niet op de hoogte zijn gesteld.

Tijdens een bijeenkomst op 17 maart 2014 in Sint Anthonis gaf lijsttrekker Bollen van de VVD aan dat het verplaatsen van probleembedrijven zoals Cleanergy zou gaan geschieden met geld van de provincie en dat gedeputeerde richting Bollen daarover toezeggingen zou hebben gedaan. Verder werd door de Gedeputeerde de suggestie gewekt dat de provincie 125 miljoen euro beschikbaar zou hebben voor vernieuwingen in de landbouw.

De Partij voor de Dieren wil duidelijkheid over deze uitspraken en mogelijke afspraken omdat zij van mening is dat niet overheden en dus de gemeenschap moet betalen voor probleembedrijven, maar dat deze probleembedrijven zelf voor de kosten van verhuizing moeten opdraaien. In het geval van Cleanergy in Wanroij is de Partij voor de Dieren ook duidelijk, het bedrijf veroorzaakt zo veel overlast voor omwonenden dat het direct dicht moet.