Wisseling van de wacht


Nikky en Ellen in de Staten, afscheid van Anne-Miep en Paranka

30 maart 2023

Dinsdag en woensdag vonden in de Statenzaal het afscheid van de oude Provinciale Staten, en de be√ędiging van de nieuwe Staten plaats. Terwijl veel van de zittende partijen zetels hebben moeten inleveren, heeft onze fractie met een stijging van het aantal stemmen twee zetels weten te behouden. Op die zetels gaan twee nieuwe Statenleden namens onze partij de kwetsbare belangen in Brabant verdedigen.

We hebben afscheid genomen van Anne-Miep Vlasveld en Paranka Surminski, maar helemaal verdwijnen doen zij uiteraard niet. Anne-Miep blijft voor de provinciale fractie actief als burgerlid en natuurlijk als fractievoorzitter van onze fractie in de Tilburgse gemeenteraad. Paranka blijft ons adviseren met haar onuitputtelijke ecologische kennis.

Onze nieuwe Statenleden zijn Nikky Hamerslag en Ellen Putman. Nikky neemt ervaring mee als voormalig commissielid voor onze fractie in de gemeenteraad van Den Bosch en bestuurslid van PINK! Noord-Brabant. Ellen is jurist en was hiervoor vier jaar waterschapsbestuurder in Brabantse Delta. Wij verwelkomen Ellen en Nikky van harte!