5 mei Leve de vrijheid… Nu de dieren nog


18 mei 2008

Tijdens het bevrijdingsfestival in ’s-Hertogenbosch wilde de Partij voor de Dieren werkgroep Noord-Brabant graag met een stand aanwezig zijn op het festival terrein in de binnenstad. Daarvoor kregen we geen toestemming omdat politieke partijen niet waren toegestaan als deelnemer (bevrijdingsfestival??). Maar als je er niet mag staan, dan mag je er natuurlijk wèl rondlopen…

Het was een prachtige zonnige dag, maandag 6 mei Bevrijdingsdag. Ook al hadden we geen toestemming voor een kraam op de Parade in ‘s-Hertogenbosch, onze aanwezigheid is zeker niet onopgemerkt gebleven. We hebben behoorlijk wat Koeranten uitgedeeld en gesprekjes gevoerd. Het onderwerp bevrijding voor dieren hadden we extra op onze grote Partij voor de Dieren kubus geplakt met de tekst onder de koeiekop "Leve de Vrijheid Nu de dieren nog". Dit is op de foto niet zo goed te zien maar in "t echt wel!
We zijn op het begin van de Kerkstraat gaan staan, dat is de drukke toegang tot de parade waar alle bezoekers langs kwamen. Geen betere plek denkbaar. Later zijn we heel de stad doorgelopen terwijl een van ons de kubus aanhad. Dat was echt een aandachttrekker. Partij voor de Dieren heeft met haar aanwezigheid in Den Bosch aandacht gevraagd en dat zeker van een aantal bezoekers gekregen, op een enkele negatief reactie na toch vooral erg positief! Laten we hopen dat het de vrijheidvan dieren dichterbij brengt!