Dier­enthuis Aarle-Rixtel met gemeente in gesprek. Inning dwangsom opge­schort tot 1 juli.


9 mei 2008

Laarbeek 8 meil 2008- Nieuwe ontwikkelingen rondom de dreigende sluiting van de Stichting Dierenthuis in Aarle-Rixtel. Na een juridische strijd leek het doek bijna gevallen voor het dierenthuis. De gemeente dreigt met sluiting van huiskameropvang voor 500 katten en 50 honden omdat de opvang volgens de gemeente niet aan de regels zou voldoen. Opvallend in deze kwestie was het gegeven dat niemand van de bestuurders van de Gemeente Laarbeek het dierenthuis tot nu toe heeft bezocht. Daarom adviseerde de Partij voor de Dieren aan het Dierenthuis om de bestuurders van de gemeente, het college van Burgemeesters & Wethouders en de raadsleden, uit te nodigen voor een rondleiding.

Die uitnodiging is positief opgepakt door de burgemeester en de verantwoordelijk wethouder die op 24 april op bezoek kwamen. Op zaterdag 26 april kwamen vervolgens nog eens acht wethouders en raadsleden van 5 verschillende politieke partijen op bezoek. Tijdens de rondleiding met de burgemeester en wethouder van de gemeente Laarbeek heeft Stichting Dierenthuis een opening gevonden om de dreigende sluiting van de permanente opvang voor katten en honden in Brabant opnieuw bespreekbaar te maken. Dat betekent dat er mogelijk een opening is om naar definitieve oplossingen te zoeken. De gemeente heeft zelf ook aangegeven graag in gesprek te blijven met het Dierenthuis. Het Dierenthuis onderzoekt nu samen met haar juridisch adviseur en met de Partij voor de Dieren wat in deze nieuwe situatie de mogelijkheden zijn voor oplossingen.

Daarnaast heeft de burgemeester van Laarbeek persoonlijk laten weten graag in gesprek te willen met de Partij voor de Dieren. Dit gesprek is nog niet gepland. Via de website van Dierenthuis (www.dierenthuis.nl) kan iedereen belangrijke ontwikkelingen steeds volgen. De petitie (al meer dan 5000 handtekeningen) kan natuurlijk nog steeds ondertekend worden:

www.axci.nl/axci/index.php?ln=ned&show=petitie&id=1365

Stuur deze link ook door aan familie, vrienden en bekenden.