Aanhoudend protest tegen doden Dongense duiven.


14 augustus 2009

Dongen 10 augustus 2009- De gemeente Dongen pakt vermeende duivenoverlast in de stad aan door de dieren te vangen en groot deel hiervan te doden. Ondanks het feit dat er voldoende diervriendelijke en efficiënte methoden zijn om overlast tegen. Na eerder protesten liep op maandag 10 augustus opnieuw een groep betogers door Dongen, onder de vlag van 4 dierenorganisaties, waaronder de Partij voor de Dieren. Doel, een gesprek met de (loco) burgemeester. Er was veel persaandacht, zelfs een journalist van de Telegraaf en BN de Stem.

De burgemeester werd meer in het nauw gedreven, toen hij de kadootjes openmaakte trilden zijn handen. Maar voor de duiven heeft deze welbespraakte man géén mededogen want zij zitten nog steeds op hun noodlot te wachten. Voor hen geldt geen genade. Want de gemeente Dongen verschuilt zich achter de klagende burgers. De mensen die tegenover de kerk wonen zijn echter geïnterviewd door dierorganisaties en zij kiezen ook liever voor een diervriendelijke oplossing. Eén bewoner heeft zelfs een paar duiven laten broeden in zijn huis en sprak met bewondering over de trouw van de dieren. “Ieder jaar kwamen ze terug en nu drinken er nog steeds duiven uit zijn vijvertje in de tuin.” Twee huurders van de grote villa naast de kerk - waar de vangploegen van de gemeente lokvoer en kooien op zolder heeft geplaatst - waren behoorlijk geïndoctrineerd en hadden het over dodelijke ziektes en zij mochten niet meer op hun eigen zolder komen.op weg naar bewoners tegenover de kerk.

Duiven verdienen meer respect
Toen de duiven nog vrij en blij in de kerktoren woonden had niemand last van ze. Dat was hun slaapplaats. Duiven zijn een symbool van vrede, vandaar de olijftak die wij ook aan de burgemeester hebben aangeboden. Duiven staan voor harmonie: zij zijn wel goed genoeg om losgelaten te worden bij een bruiloft op de trappen van een kerk. Duiven zijn zelfs mensenredders geweest in tijden van oorlog,, met briefjes aan hun poten vlogen zij door spervuur heen.
Gemeente Dongen: alle ogen zijn nu op jullie gericht, de alternatieven voor het afslachten van duiven zijn op een presenteerblaadje aangeboden wees barmhartig en roep de ruimingsbrigades terug!De duiven-werende pinnen werden aangeboden aan de gemeente.