Benefiet veiling moderne kunst t.b.v. zwerf­dieren


6 april 2010

Op zondag 11 april as vindt een unieke kunstveiling plaats in Cultuurpodium Azijnfabriek te Â’s-Hertogenbosch, ten behoeve van hulp aan de vele duizenden zwerfdieren van het Griekse eiland Samos. Vrijwel iedereen die in de landen rond de Middellandse zee op vakantie is geweest, is geconfronteerd met de grote aantallen zwerfdieren, die ziek en hongerig en soms gewond over straat zwerven, op zoek naar voedsel en beschutting. Velen redden het niet.

Om dit probleem op het Griekse eiland Samos te proberen te verminderen, is er een veiling georganiseerd door Iris Körfer, in samenwerking met Stichting Animal Care Samos om zo noodzakelijke middelen te verkrijgen, om de talloze zwerfdieren te kunnen helpen.

Er zijn belangeloos rond de 75 werken ter beschikking gesteld voor dit goede doel, door meer dan 50 hedendaagse kunstenaars, waaronder Jan Cremer, Ans Markus, Herman Brood, Marianne Naerebout, Peter Donkersloot, Gerdine Duijsens en vele anderen!

De startprijzen liggen merendeels circa 50% onder de galerieprijs. Deelnemend werk van Shunyam

Deelnemend werk van Shunyam

Veilingmeester de heer van der Hoeff van het veilinghuis Korst van der Hoeff in s-Hertogenbosch zal de veiling vakkundig leiden.

Er is geweldige live gypsy jazz muziek van het Gipsy Swing Trio! www.gipsyswing.nl

De gehele opbrengst van de veiling gaat naar Stichting Animal Care Samos voor hulp aan de zwerfhonden en katten, en zal onder meer worden besteed aan uitbreiding van sterilisatie- en castratiecampagnes, de bouw van een kattenkennel, aanleggen van een watervoorziening enz.

De veiling vindt plaats op zondag 11 april in Podium Azijnfabriek, Bethaniëstraat 4, Â’s-Hertogenbosch. (www.podiumazijnfabriek.nl )

Vrij toegang van 11.00 – 13.30 uur bekijken van de werken. Gratis.

Start programma 13.30 – 17.00 uur met live muziek en gratis hapjes. Toegang 5 euro.

Online catalogus met startprijzen van de te veilen werken te zien op: www.kunstvoordieren.info.

Voor meer informatie of reserveren van een kaartje: internet www.kunstvoordieren.info,

e-mail: contact@kunstvoordieren.info of bel: 073-6132547

Gerelateerd nieuws

Aviolanda bedreigt natuur - Partij voor de Dieren vraagt GS om opheldering

PERSBERICHT Den Bosch - 30 maart 2010. De Partij voor de Dieren Noord-Brabant stelt vandaag vragen aan Gedeputeerde Staten ...

Lees verder

Partij voor de Dieren teleurgesteld en boos over nieuwe regels intensieve veehouderij

Het provinciebestuur van Brabant heeft naar aanleiding van het burgerinitiatief tegen megastallen de nieuwe bepalingen voor...

Lees verder