BURGER­INI­TI­ATIEF MEGA­STALLEN-NEE GROOT SUCCES!


10 juli 2009

Het resultaat van de inzet van de Partij voor de Dieren mag er zijn! Want:

BURGERINITIATIEF MEGASTALLEN-NEE GROOT SUCCES!

Weet u het nog:

13 maart 2009 Burgerinitiatief megastal van start (Brabants Dagblad)

“ DEN BOSCH - De handtekeningencampagne voor het burgerinitiatief tegen megastallen in Brabant gaat volgende week vrijdag van start op het landgoed Baest bij Oostelbeers. Op Baest verenigen zich om 15 uur in een etablissement aan de Jan van de Mortellaan actievoerders uit heel Brabant die plaatselijk strijden tegen allerlei plannen voor grootschalige intensieve veehouderij.

Zij hebben op initiatief van de Partij voor de Dieren de krachten gebundeld om megastallen op de agenda van Provinciale Staten te krijgen. Burgerinitiatieven tegen megastallen waren er ook al in Gelderland, Overijssel en Limburg en momenteel loopt er één in Noord-Holland. Het is de eerste maal dat in Brabant een burgerinitiatief van de grond komt sinds het provinciebestuur (GS) de verordening hiervoor in 2005 heeft vastgesteld.”

Zie de artikelen op
http://www.brabantsdagblad.nl/regios/brabant/4612989/Burgerinitiatief-megastal-van-start.ece

http://www.regionieuws.nl/link/312418/Burgerinitiatief_tegen_megastallen_op_komst.html

http://brabant.partijvoordedieren.nl/content/view/100//news/view/2287


Het resultaat:

09 juli 2009 Noord-Brabant verzet zich tegen bouw megastallen (De Volkskrant). “Als een veenbrand trekt het verzet tegen de bouw van megastallen door het land. De jongste brandhaard laait op in Noord-Brabant, waar verontruste burgers vrijdag 21 duizend handtekeningen tegen de komst van de stallen inleveren bij het provinciebestuur. Dat zijn er ruim genoeg om te gelden als een succesvol burgerinitiatief.”

10 juli 2009 DEN BOSCH (ANP) – “Milieudefensie heeft op de valreep nog ergens ongeveer twaalfduizend handtekeningen gevonden van Brabanders die een burgerinitiatief tegen megastallen steunen. Het totaal aantal handtekeningen dat commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen vrijdagochtend in ontvangst neemt komt daarmee uit op 33.324. Het Brabantse eindresultaat torent daarmee ver uit boven vergelijkbare initiatieven die eerder hun weg vonden naar Provinciale Staten van Noord-Holland, Overijssel en Limburg, meldden de initiatiefnemers vrijdag op basis van de verrassende hertelling.”

Vanmorgen, 10 juli 2009, hebben de Provinciale Staten besloten dat gezien het overweldigend aantal handtekeningen het onderwerp van het Burgerinitiatief, Megastallen-Nee! in het najaar geagendeerd zal worden voor bespreking in de Proviciale Staten.