Festival Groene Woud weigert burger­ini­ti­atief Mega­stallen Nee


9 juli 2009

Liempde, 5 juli 2009- Brabants grootste tuinfeest, waar oude ambachten en bedrijven die duurzaam ondernemen zich presenteren, vond plaats op het landgoed Velder. De weigering van de sponsors van het festival: ZLTO, provincie en Rabobank om het Burgerinitiatief Megastallen-Nee! met een kraam aanwezig te laten zijn lokte twee Bezorgde Burgers naar dit festival.

Vele handtekeningen

En dat was maar goed ook want onze tocht langs allerlei stands leverde naast interessante gesprekken ook nog talloze handtekeningen op. Bij verschillende ondernemers mochten wij de informatiefolder Megastallen-Nee neerleggen. De standhouder van Brabant voor Biodiversiteit wilde zelfs meerdere om uit te delen. Bij de kraam van het ZLTO -met gratis receptenboekjes voor kip- hebben wij uitgebreid gediscussieerd. Zoals verwacht hielden deze vertegenwoordigers van de bio-industrie een warm pleidooi voor grootschalige veehouderij. De term Megastallen werd echter angstvallig vermeden.

Paulette en Marianne waren ondanks verbod ZLTO namens de dieren in de
bio-industrie aanwezig

Eerlijke informatie


Al met al een nuttige middag en zeker de moeite waard om volgend jaar hier wél met een kraam aanwezig te zijn. Onder welke vlag zal niet moeilijk te bedenken zijn, aanknopingspunten genoeg. Het publiek wil graag eerlijk geïnformeerd worden en niet alleen horen wat de vleesindustrie hen opdringt. Want bij duurzaamheid mag zeker de vegetarische lifestyle niet ontbreken. Vooral om kinderen een gezond en diervriendelijk alternatief te bieden als tegenwicht voor het gruwelijk vertoon van de ronddraaiende big aan het spit. De reclame uiting van dit bedrijf, een spandoek met varkens die in de vlammen hangen laat bij ons in ieder geval een bittere nasmaak achter. Vooral met in gedachten de duizenden dieren die jaarlijks levend in de vlammen omkomen in de bio-industrie!

Dit gruwelijk tafereel stond bij de kinder klimmuur!

Hier werd óók nog een handtekening gezet


Campina was er met veel zuivel reclame.
De échte koeien staan echter allang niet meer in het gras!