Dag van de AARDE


22 januari 2009

In een woelige wereld vol onzekerheid over de toekomst verlangen mensen naar positieve impulsen. De Dag van de Aarde ieder jaar op en rond 22 april is zo’n impuls. Een periode waarin men de waarde van de aarde beseft, welke schoonheid de natuur meebrengt, hoe je kunt genieten van een nieuwe lente, en van het goede dat het leven te bieden heeft.

De Stichting Dag van de Aarde introduceert de nationale dag voor bezinning en plezier: Dag van de Aarde met activiteiten in de hele periode na 22 april tot eind mei. Een periode van bewustwording, dankbaarheid en vooral het genieten van wat de schoonheid en alles wat de aarde voortbrengt. Het accent ligt daarbij op positivisme.

Jaarlijks wordt de periode vanaf 22 april t/m eind mei uitgeroepen tot Maand van de AARDE met als hoogtepunt de Dag van de Aarde op 22 april. Een maand met speelse activiteiten en met specifieke aandacht voor de producten die de aarde voortbrengt.

De agenda voor Dag van de Aarde is breed en omvat naast natuur en milieu tevens de onderwerpen ontwikkelingssamenwerking, sociale verhoudingen, consumptie, overbevolking en economie. Het streven is een bewustwording en een wereldwijde duurzame ontwikkeling op gang te brengen.

Ook in Noord-Brabant staan een aantal activiteiten gepland.

Symposium “Cradle to Cradle”
Daar waar wetenschap en praktijk elkaar ontmoeten, ontstaan de mooiste dingen ... Vanuit deze gedachte organiseert de faculteit Bouwkunde van de TU/e in Eindhoven op dinsdag 22 april het symposium “Cradle to Cradle - ontmoeting van kennis en kunde” (Auditorium TU/e).


Workshop 'dag van de Aarde' Leenderbos
Door ‘Vrij’ Personal Coaching wordt zondag 20 april een gratis workshop aangeboden.

Laat je inspireren door de natuur en de aarde. Versterk, verdiep de relatie tussen mens en aarde en begin bij jezelf.


Programma:
Speel: Het Web of Life, ontdek samenhangen in de natuur

Ervaar: vuur lucht aarde water

Beleef: stilte


Tijd: 13.30-16.00 uur

Begeleiding Lotte Vrij

Locatie Leenderbos / Omgeving Valkenswaard (Noord Brabant) Vlakbij de Achelse kluis


Informatie en opgave:

Geef je vòòr 12 april 2008 op bij lottevrij@hetnet.nl

www.reizendeaardeschool.nl

Klik hier voor meer informatie.

Bron en foto: Dag van de Aarde

Gerelateerd nieuws

Stop de jacht en geef de wilde dieren hersteltijd.

De gevolgen van de strenge vorst en de sneeuw zijn nog steeds merkbaar voor wilde dieren. Stop de jacht en geef de wilde dier...

Lees verder

Warme truiendag 13 februari

De Warme Truiendag is een initiatief van Het Klimaatverbond (Vereniging Klimaatverbond Nederland) en wordt jaarlijks op of ro...

Lees verder