Dieren­asiel h’Onderdak Bergen op Zoom opent nieuwe katten­ruimte.


26 december 2008

Op zaterdag 13 december was het eindelijk zover. Op deze mooie, doch koude zaterdag middag werd een nieuw kattenverblijf officieel geopend door mevrouw Veraart, wethouder van de gemeente Bergen op Zoom. Dierenasiel h’Onderdak was al lange tijd toe aan een nieuw buitenverblijf voor katten. De oude ruimtes waren niet echt veilig meer te noemen.

Het openingsritueel bestond uit een toespraak van de wethouder en het verwijderen van een doek van de dierenbescherming die aan de zijkant van de kattenruimte was bevestigd. Na het verwijderen werd het bord van het kattenverblijf zichtbaar.

Voor de opening had het asiel zo’n 75 mensen per mail of brief uitgenodigd. Ook de mensen van de werkgroep Partij voor de Dieren Bergen op Zoom waren uitgenodigd. Het was gezellig druk te noemen. Wel wilden een aantal mensen na de opening buiten snel weer terug naar de verwarming die was opgesteld binnen de tent die speciaal voor dit evenement was neergezet. Hulde in ieder geval voor de medewerkers van het asiel, die voor de nodige hapjes en drankjes hadden gezorgd.

Op de website van dierenasiel het onderdak kun je foto’s bekijken van de aanbouw en van de opening van het kattenverblijf: http://www.honderdak.nl

Het asiel verkeert nog steeds in onzekerheid wat betreft haar toekomst. Zoals velen inmiddels zullen weten zal het asiel in de toekomst moeten verhuizen en heeft het asiel nog steeds geen nieuwe bestemming toegewezen gekregen. De onzekere toekomst maakte een investering in een nieuwe kattenruimte extra moeilijk. Er is dan ook gekozen voor een frame dat gemakkelijk te demonteren en weer in elkaar te zetten valt. Hierdoor kan het hekwerk naar een nieuwe bestemming worden “meegenomen”. Door de onzekere situatie kan het asiel iedere vorm van ondersteuning en sponsoring hard gebruiken. Wellicht dat we hier binnenkort op de website een extra bericht aan wijden.


De onzekere situatie en de slechte staat van onderhoud van het asiel, was voor de werkgroep Partij voor de Dieren Bergen op Zoom een aanleiding om op 4 april een werkbezoek aan het asiel te brengen. Er is daarna ook een brief over de situatie waarin het asiel verkeerd naar de Gemeente verstuurd. Uit de antwoordbrief van de Gemeente kwam echter duidelijk naar voren dat de Gemeente meent niet direct verantwoordelijk te zijn voor de situatie van het asiel.

Hier kunt u de brief die de de werkgroep destijds aan de gemeente heeft verstuurd teruglezen:
download/Noordbrabant/Brief%20aan%20Gemeente%20BOZ%20uiteindelijke%20versie.doc

Lees hier de antwoorden die de gemeente toen gaf:
download/Noordbrabant/Antwoorden%20Gemeente%20op%20vragen%20PvdD%20over%20dierenasiel(1).pdf

download/Noordbrabant/Antwoorden%20Gemeente%20op%20vragen%20PvdD%20over%20dierenasiel(2).pdf

download/Noordbrabant/Antwoorden%20Gemeente%20op%20vragen%20PvdD%20over%20dierenasiel(3).pdf