Dierendag 2007: de Partij voor de Dieren met een promotie stand aanwezig in dieren­asiels Waalwijk en Breda


11 oktober 2007

Dierendag 2007

Op de open dagen van de dierenasiels Waalwijk en Breda was de Partij voor de Dieren met een promotie stand aanwezig. Het was heel erg druk en vooral kinderen wilden allemaal stickers en kranten hebben om informatie uit te halen voor hun werkstukken en spreekbeurten op school.
Het was verbazend om te merken hoeveel de kinderen al weten over het wel en wee van de dieren.

In Waalwijk was ook een dierenarts aanwezig om vragen te beantwoorden en daar heb ik gebruik van gemaakt. In eerste instantie was zijn taak natuurlijk om de verzorging van honden en katten toe te lichten. Toen ik pijnlijke vragen ging stellen over ingrepen bij dieren in de bio-industrie trok er een grauwsluier over zijn gezicht. Even hield hij nog vol dat er veel verbeterd was voor de dieren, de kippen mogen nu toch weer naar buiten?
Maar na lang aandringen moest hij wel bekennen dat de bio-industrie middels een ‘uitsterfbeleid’ zou moeten verdwijnen.

Een gemeenteraadslid van de PvdA had een opmerking tegen mij dat de PvdD een overbodige club was, want zij deden er genoeg aan!
Ook was de Frettenvereniging aanwezig (in Breda) en die zijn vóór de jacht, zij jagen ook met de fretten die zij de konijnenholen insturen en "een konijnenbout is toch een lekker stuk vlees, beter als een kip uit de bio-industrie" was hun verhaal.
Dus zelfs in een dergelijke diervriendelijke omgeving bij de hondjes en katjes moet je nog verantwoording afleggen waarom varkens, kippen en ander vee óók recht op een dierwaardig bestaan hebben.
Het is vermoeiend!
Toch heb ik geprobeerd om een positieve en vrolijke instelling te tonen aan het publiek waarvan het grootste deel de Partij voor de Dieren een warm hart toedraagt.

Groet van Marianne