Dierendag 2008 in Noord-Brabant


6 oktober 2008

’s-Hertogenbosch 6 oktober 2008- De Partij voor de Dieren in Brabant was bijzonder actief dit jaar. Bij de Open Asieldagen was de werkgroep Noord-Brabant maar liefst in 4 plaatsen actief met een kraam. Te weten: Waalwijk, Breda, Bergen op Zoom en Eindhoven. Daarnaast lanceerden we het meldpunt jachtincidenten, en sprak onze voorzitter op 5 oktober in Eindhoven een menigte van 100 boze hondenbezitters toe.

Burgers worden wakker

Als trouwe actieve leden die al enkele jaren met voorlichtingskramen voor de Partij voor de Dieren deze open dagen meemaken is ons als werkgroep één ding opgevallen: namelijk dat met de komst van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer en in de provincie veel mensen wakker zijn geworden. Vooral de intensieve veehouderij kan geen genade meer vinden bij het grote publiek. Ontelbaar zijn de keren dat een oud-veehouder weemoedig bij de kraam komt vertellen hoe men vroeger met de dieren omging, de koeien dansten in de wei in het voorjaar, de varkens rolden in een modderpoel en de kipjes kwamen in de keuken nog de broodkruimels oppikken.
Natuurlijk kan je de klok niet terugdraaien, maar het op hol geslagen systeem dat bio-industrie heet is zeker een doodlopende weg, daar zijn velen het over eens.

Waalwijk: Ton Oomen met kids en nog twee super-vrijwilligers die hielpen met opbouwen

Meldpunt jachtmisstanden

Ook de mythe dat de jacht op dieren in de vrije natuur een noodzakelijke vorm van beheren is wordt al lang niet meer voor zoete koek aangenomen. Bij twee van de kramen van de Partij voor de Dieren in Breda en Bergen op Zoom, waar men confronterende foto’s kon zien van afgeschoten vossen was men verbijsterd dat dit nog in Nederland voorkomt. Er werd continu informatie ingewonnen. Belangrijk is ook dat met ingang van 4 oktober 2008 het Noord-Brabantse meldpunt jachtincidenten is gestart. Iedereen die iets meemaakt of ziet wat niet klopt rondom de jacht zoals het gebruik van bij wet verboden duivencarousel, illegale jachthutten of in een boom gespijkerde hoogzit waarneemt of gedrag van jagers meemaakt dat niet door de beugel kan, kan dit anoniem melden bij nummer: 06- 41559521. Lees meer over dit meldpunt (link naar persbericht op website)

Een collage van foto’s met jagers met hun ‘aartsvijand en concurrent’ tientallen dode vossen

Boze hondenbezitters in Eindhoven

In Eindhoven had de Partij voor de Dieren op zondag 5 oktober samen met de Eindhovense Stadspartij in het Philips de Jong park een manifestatie georganiseerd. Eindhoven ‘s hondenbezitters waren opgeroepen een petitie te komen tekenen als start voor het burgerinitiatief voor een hondvriendelijker beleid in Eindhoven. Ondanks de druilerige regen gaven meer dan 100 eigenaren en sympathisanten gehoor aan deze oproep. Ton Oomen, de voorzitter van de werkgroep sprak hen enthousiast toe en beloofde dat de Partij voor de Dieren zich in zal zetten om in Eindhoven het tij te keren. Honden moeten weer hond kunnen zijn, en zijn niet met een halsband om geboren. Deze woorden werden met gejuich ontvangen. Eerder was een door de Partij voor de Dieren gestart burgerinitiatief in ’s-Hertogenbosch al succesvol. Ook heeft de Partij voor de Dieren gemeentes Grave en Steenbergen geholpen met het maken van hondvriendelijk uitlaatbeleid.

Smullende mensen van de vegetarische hapjes van Veggie Master.
“Men kan niet wachten tot het in de handel komt!”