Dieren­partij zet Konij­nen­opvang Franky in het zonnetje


18 oktober 2007

Persbericht 17 oktober 2007

Dierenpartij zet Konijnenopvang Franky in het zonnetje

Om te laten zien dat we in Brabant hier en daar al op de goede weg zijn, zet de Partij voor de Dieren regelmatig diervriendelijke, biologische en/of duurzame organisaties in het zonnetje met de oorkonde voor een ‘Goed Brabants Voorbeeld’. Dit keer was het de beurt aan Stichting Konijnenopvang Franky in Eindhoven.

Sinds 2004 verzorgt Opvang Franky de opvang van gedumpte, gevonden en afgestane konijnen voor de regio Zuid-Nederland. De opvang heeft als doelstelling de dieren te herplaatsen bij nieuwe eigenaren. Liesbeth is de drijvende kracht achter Opvang Franky. Samen met een team van trouwe vrijwilligers zorgt zij in haar achtertuin voor de opvang van ruim 125 ‘vondelingen’ per jaar.

Liesbeth vertelt honderduit over ‘haar’ konijnen en hun vaak minder prettige herkomst; ‘Veel dieren worden door eigenaren in het bos of weiland achtergelaten, zogenaamd om ze de vrijheid te geven. Dit pakt in de praktijk helaas anders uit. Dieren die gewend zijn aan verzorging overleven het niet in de natuur’, aldus Liesbeth. ‘Dat is een van de redenen dat ik blijf benadrukken dat er goed moet worden nagedacht over de aanschaf van een huisdier. Een pluizig bolletje blijft nu eenmaal niet klein en heeft zijn leven lang goede verzorging nodig’.

Het werk van Liesbeth en haar collega’s is tot op heden nog geheel afhankelijk van donaties, ‘herplaatsinkomsten’ en de verkoop van oude spullen op rommelmarkten. Voor stichtingen zoals die van Opvang Franky bestaan helaas geen subsidieregelingen. En dat terwijl er juist grote behoefte is aan middelen om voer, dierenartskosten en huisvesting te kunnen financieren.

Namens de Partij voor de Dieren overhandigden Rebecca Bouhuijs en Iris Putman de oorkonde ‘Goed Brabants Voorbeeld’. De partij hoopt Liesbeth en de rest van de vrijwilligers hiermee een extra steuntje in de rug te geven. Meer informatie over Opvang Franky, en de konijnen die een nieuw thuis zoeken, is te vinden op www.opvangfranky.nl.


Noot voor redactie
Voor meer informatie of meer beeldmateriaal kunt u contact met ons opnemen:
Partij voor de Dieren, Werkgroep Brabant
Iris Putman (06-18845264)
Óf per e-mail: brabant@partijvoordedieren.nl of iris.putman@hotmail.com