Egels terug in de natuur in Someren


16 maart 2015

Partij voor de Dieren-lijsttrekker Marco van der Wel, Dré Scheeres voorzitter van Egelopvang Roosendaal en Wil Kregting, voorzitter van het Vogelasiel Someren, hebben vandaag drie egels uitgezet. Nadat ze gewond zijn geraakt zijn de egels opgevangen en hersteld. Vanmiddag zijn ze vrijgelaten in de natuur rond het opvangcentrum in Someren. De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor het voortzetten van provinciale steun aan opvangcentra voor inheemse dieren.

​ ​​

Steeds meer dieren, zoals (roof)vogels en vleermuizen, raken gewond door verkeer, windmolens of ander gevaar. In de opvangcentra kunnen de gewonde dieren genezen waarna ze terug de natuur in gaan. Partij voor de Dieren-lijsttrekker Marco van der Wel vindt daarom voortzetting van steun aan deze centra zoals in Someren belangrijk. "De provincie heeft de zorg voor natuur en daar hoort de zorg voor deze dieren gewoon bij. Vogels kunnen er niets aan doen dat zij tegen een windmolen aanvliegen en jonge egels overleven niet wanneer hun moeder is overreden."

In de afgelopen Statenperiode heeft de Partij voor de Dieren gezorgd voor financiële steun voor de opvangcentra in Someren, Oss, Roosendaal en Zundert. Met die provinciale steun wordt komende jaren onder andere een nieuw gebouw gerealiseerd voor Vogelasiel Someren. De partij wil dat de provincie de steun voor deze opvangcentra de komende statenperiode gaat voortzetten.