Hart voor Cranen­donck en Partij voor de Dieren planten linde


16 maart 2015

Partij voor de Dieren-lijsttrekker Marco van der Wel en Jeanne Roefs van Hart voor Cranendonck planten maandag 16 maart samen een linde bij het oude zwembad in Cranendonck. Een linde staat symbool voor hoop en zij vragen daarmee aandacht voor een passende herbestemming van de Baronie van Cranendonck. Zij pleiten daarbij voor een gezamenlijk proces van initiatiefnemers, gemeente, burgers én provincie.

Marco van der Wel van de Partij voor de Dieren: "Bij een passende herbestemming mag ook iets van het provinciaal bestuur worden verwacht. De Partij voor de Dieren wil dat de provincie de herbestemming op verschillende vlakken gaat ondersteunen op het gebied van cultuur, natuur, landbouw en recreatie vanuit de kern van Cranendonck."

De partij is van mening dat plekjes zoals de Baronie van Cranendonck steeds schaarser worden in de provincie Brabant. Een rijke provincie die trots is op haar cultuur moet volgens de partij ook financieel bijdragen aan het behoud van het karakter van het oude kroondomein, de oude boerderijen, de oude lanen, de enige bolle akker die de gemeente Cranendonck nog rest en de natuur er om heen.

De oude gebouwen van de baronie mogen niet verder in verval raken, de partij is daarom blij om te horen dat er lokaal een heleboel ideeën zijn, zoals een kleinschalig hotel en restaurant, ruimte voor biologisch boeren, uitbreiding van de bestaande natuur en vanuit die gedachten werkgelegenheid en recreatie. Het past in de gedachte van de partij dat met kleinschalige ontwikkelingen de Baronie behouden blijft voor alle inwoners van Cranendonck maar ook voor alle toekomstige generaties.