Esther Ouwehand opent vernieuwde Egel­opvang Roosendaal


23 augustus 2012

De egelopvang in Roosendaal wordt op 24 augustus om 10:30 officieel heropend door Tweede Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. De egelopvang is de enige in Brabant en zorgt al 13 jaar op deskundige wijze voor de opvang en verzorging van zieke en gewonde egels.

De egelopvang wordt feestelijk heropend omdat het onlangs is verbouwd. Door strengere eisen vanuit de overheid was onder meer een aparte quarantaineruimte nodig, en die is er nu. Door de verbouwing kunnen er ook meer egels worden opgevangen, en dat is jammer genoeg hard nodig want het gaat niet goed met de egels in Brabant.

De Partij voor de Dieren is van mening dat met de strengere kwaliteitseisen ook de nodige financiële steun moet komen vanuit overheden. Zonder steun is het onmogelijk om aan de nieuwe strengere eisen te voldoen. Veel opvangcentra voor wilde inheemse dieren hebben niet voldoende geld en worden daardoor met sluiting bedreigd.

De partij voor de dieren heeft een nota in behandeling om de opvang in Brabant te verbeteren. U kunt de nota hier inzien.