Gemeente Loon op Zand laat gevonden bok niet inslapen.


25 september 2013

Gevonden bok ‘Toon op Zand’ blijft leven

De Partij voor de Dieren prijst het besluit van de gemeente Loon op Zand. De gemeente zal de bok Toon op Zand niet laten inslapen.

De Partij voor de Dieren maakte zich zorgen over de bok Toon op Zand die zaterdag 14 september langs de weg in Loon op Zand werd gevonden. Tot op heden heeft de eigenaar zich nog niet gemeld, waardoor de gemeente in eerste instantie genoodzaakt was om de bok te laten inslapen als niemand zich over het dier zou ontfermen.

De gemeente Loon op Zand heeft inmiddels aan de Partij voor de Dieren laten weten dat, mede door de bekendheid die de bok geniet, de gemeente de bok niet zal laten inslapen. Er hebben zich diverse partijen gemeld voor de opvang van de bok, maar aan opvang van de bok zijn nog wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo mag de bok niet worden gebruikt voor consumptie. Verder wil de gemeente dat Toon de bok in Loon op Zand blijft.

Statenlid voor de Partij voor de Dieren Marco van der Wel laat weten: “Wij zijn blij met het antwoord van de gemeente Loon op Zand. Wij zullen in ons netwerk kijken naar een permanente opvang voor de bok Toon op Zand."

Gerelateerd nieuws

Tweede Kamerfractie PvdD stelt Kamervragen over de leefbaarheid in Moerdijk.

Tweede Kamerfractie PvdD stelt Kamervragen over de leefbaarheid in Moerdijk. De Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Di...

Lees verder

Partij voor de Dieren ondersteunt schaliegasvrij-verklaring.

De Brabantse Statenfractie van de Partij voor de Dieren steunt de motie van Provinciale Staten om Brabant schaliegasvrij te v...

Lees verder