Groentjes zien PINK


23 augustus 2008

Op dinsdag 19 augustus heeft PINK -de jongerenafdeling van de Partij voor de Dieren- met een kraam gestaan op de informatiemarkt in de tuinen van de Universiteit van Tilburg. Deze markt is georganiseerd om de nieuwe lichting studenten kennis te laten maken met zo’n 130 verenigingen en bedrijven.

Het was een dolle boel. Wij (2 jonge Pinken Nadi en André en werkgroeplid Marianne met vrijwilligster Gertie) stonden met onze kraam recht tegenover een stel enthousiastelingen van Café Bolle, die al direct de muziek op volle sterkte zetten. Onze trekpleisters zoals de kokhalzende ganzen met trechters in de bek was voor de meeste studenten daarom minder interessant. De kippenkluit en slachtlijn met bebloede biggen werkten op de lachspieren van de aanstaande studenten en ontlokte provocerende teksten zoals: “wij lusten graag een gebakken ganzenlevertje”. Er werd konstant flink geknepen in de kippen die nog steeds een schril fluitje in het achterwerk hebben. Ook vroeg men herhaaldelijk of men niet zo’n geinig kipje mocht hebben.

De twee Pink leden deden heel erg hun best om leden te werven en de cadeau’s die men krijgt als men lid word en waarmee zij enkele jongelui konden verleiden stonden uitgestald. Ook de folders en de Koerant werd in de overvolle rugzakken gestopt om die later (hopelijk) te lezen. Het is begrijpelijk dat sommige studenten tijdens deze introductieweek liever niet geconfronteerd worden met allerlei onaangenaam dierenleed, gezien hun programma dat volgepropt is met sport, spel, cultuur en gezelligheid, in- en rond Tilburg.

Tegen het einde van de middag was de ergste hectiek afgenomen en bleven er uiteindelijk meer studenten staan om te discussiëren met ons. Toen ook nog eens het gerucht de ronde deed dat de Vegan Streaker gesignaleerd was bij de Dierenkraam werd het zowaar nog echt druk!
Tot slot kwamen andere standhouders zoals de overbuurvrouw van de kraam de Jonge Socialisten nog even langs om te zeggen dat zij het zo fijn vond dat de Partij voor de Dieren dit jaar ook aanwezig was op de TIK markt. Tevens met de uitnodiging voor PINK om bij de jongerenbijeenkomst in oktober aanwezig te zijn, dus e-mail adressen uitgewisseld en met een goed gevoel naar huis.