Impressie Partij voor de Dieren op Roosen­daals Treffen en tijdens Dierendag in Bergen op Zoom


17 oktober 2008

Bergen op Zoom - 17 oktober 2008- In een vorig nieuwsbericht was al te lezen dat de Partij voor de Dieren bijzonder actief aanwezig was op en rond de asieldagen. In dit bericht wordt nog een korte impressie gegeven van de aanwezigheid van de partij in Bergen op Zoom en Roosendaal.

Roosendaals Treffen is een 2 jaarlijks evenement waarbij veel stichtingen en verenigingen present zijn. Ook alle politieke partijen zijn aanwezig. Op deze zonnige zondag 28 september vroeg de Partij voor de Dieren met name aandacht voor de Plezierjacht. De vrijwilligers achter de kraam kregen ook nog even bezoek van een bestuurslid van de WBE Roosendaal ( jagersvereninging), maar deze ging er al snel als een haas vandoor.

In Bergen op Zoom had de Partij voor de Dieren een kraampje op het terrein van dierenasiel H'onderdak. Ook hier had de partij voor het thema jacht gekozen. Aan de rechterzijde werd het kraampje van de partij geflankeerd door kraampjes van andere organisaties die zich bezighouden met dierenwelzijn. Zo waren bijvoorbeeld konijnenopvang Knijntje, stichting Amivedi en vereniging Dierproefvrij aanwezig.

Omdat 2 vrijwilligers van egelopvang Roosenaal het kraampje bemenste, was ook een apart kraampje voor de egelopvang ingericht. De mensen van de egelopvang hadden een hele creatieve manier verzonnen om geld voor de opvang in te zamelen. Ze hadden een grote piepschuim egel gemaakt met daarin honderden gaatjes voor lootjes. Deze egel was duidelijk de publiekstrekker: doordat de egel op de grond stond en door zijn grootte niet te missen was, vond er een gretige aftrek van lootjes plaats. Wanneer iemand een juist lotnummer had getrokken kon er een prijsje worden gekozen uit hetgeen op het kraampje van de egelopvang uitgestald stond.

Het bleek maar weer eens dat het aandacht trekken met een kraampje soms ook prettige gesprekken op kan leveren. Zo hebben we bijvoorbeeld een gesprek gehad met iemand met hobbykippen. De man vond het jammer dat er zo nu en dan wel eens een kip gepakt werd door een vos en dat de vos dan ook 3 andere kippen dood achter liet. Ondanks dat bleek de man toch geen begrip te hebben voor (vossen) jagers. Zoals velen onder ons vond hij jagen een laffe daad. Het is bewonderenswaardig te noemen dat iemand die het één en ander met zijn kippen ziet gebeuren toch niet vijandig tegenover de vos staat en geen voorstander is (of wordt) van de jacht.

Brandende kaars en kruis voor tijdens de jacht
afgeschoten dieren.


Deel fotocollage over jagers en vossen.