Onbegrip over gedeel­te­lijke jachtstop in Brabant


25 januari 2013

In verband met de winterse omstandigheden wordt vanaf zaterdag 26 januari een jachtstop voor Noord-Oost Brabant van kracht. Vanaf zaterdag mag er niet meer gejaagd worden op wilde eenden en knobbelzwanen. De provincie stuurt hierover op 25 januari een persbericht uit.

De Partij voor de Dieren heeft de provincie op maandag 21 januari al om een jachtstop voor heel Brabant gevraagd. De provincie geeft in een reactie aan de Partij voor de Dieren aan dat er niet aan de gestelde criteria is voldaan voor een jachtstop in heel Brabant. De Partij voor de Dieren is van mening dat de provincie veel eerder had moeten ingrijpen.

Statenlid voor de Partij voor de Dieren Marco van der Wel: “In de grensprovincies Zuid-Holland en Utrecht is eerder deze week al een jachtstop ingesteld, en deze provincies hanteren dezelfde criteria als de provincie Brabant. Ook Brabant is bedekt met sneeuw dus wij hadden een jachtstop voor heel Brabant verwacht. We begrijpen er niets van en zullen hierover vragen stellen aan de provincie."

Persbericht provincie

Jachtstop provincie Utrecht

Jachtstop provincie Zuid-Holland

Gerelateerd nieuws

Opinie: Brief aan GS: betreffende een verzoek tot een jachtstop in Brabant

’s-Hertogenbosch, 20 januari 2013 Brief aan GS: betreffende een verzoek tot een jachtstop in Brabant. Geacht coll...

Lees verder

Opinie: Dierenrechten: noodzaak in een egocentrische wereld

OPINIE (NRC, 26 januari 2013) Alle dieren verdienen de rechten die hen toekomt. In veel gevallen zullen wij als mens ruimte ...

Lees verder