Oorkonde Goed Brabants Voorbeeld voor Mans de Jong


30 september 2011

Vrijdag 30 september heeft de Partij voor de Dieren een oorkonde "Goed Brabants Voorbeeld" uitgereikt aan Mans de Jong vanwege zijn bijzondere en niet aflatende inzet voor het behoud van de biodiversiteit. De overhandiging vond plaats in de door hem zo geliefde Heemtuin in Rucphen in aanwezigheid van vele vrienden en bekenden.

Mans de Jong is (mede)oprichter van de Natuurwerkgroep Gemeente Rucphen en vanaf het eerste uur betrokken bij het opstarten en inrichten van de Heemtuin begin jaren tachtig van de vorige eeuw. Hij is jarenlang beheerder geweest van de Heemtuin en door hem is de Heemtuin zo’n bijzondere en rijke tuin geworden. Maar zoals Mans zelf zegt, het was nooit gelukt zonder de inzet van de vele vrijwilligers.

Zijn verbondenheid met de natuur blijkt uit de vele columns die hij schreef voor BN de Stem, een indrukwekkende tv serie over de natuur en de verschillende boekjes die hij gepubliceerde. Nog steeds zet hij zich in voor de tuin, nu als begeleider van vrijwilligers. Zijn leus is ‘het mooiste is nog het echte beleven buiten in de natuur’. En daar probeert hij iedereen in mee te nemen.

bezoek ook http://www.heemtuinrucphen.nl/


Foto: Jack Tummers, Spoenk.nl