Partij voor de Dieren en Mega­stallen-néé in protest tegen Mega­stallen


6 februari 2013

Burgerinitiatief Megastallen-néé, Partij voor de Dieren en andere betrokkenen gaan op 7 februari om 16.00 uur demonstreren tijdens de conferentie transitie duurzame veehouderij in conferentiehotel de Ruwenberg in Sint Michielsgestel. Tijdens de werkconferentie worden voorstellen besproken waardoor de intensieve veehouderij weer vrijheid moet krijgen om te groeien. Het protest wordt aangekondigd met maar één boodschap: vermindering van het aantal dieren is de enige oplossing voor alle problemen!

Tijdens de demonstratie wordt op nieuw aandacht gevraagd voor het burgerinitiatief dat in 2009 door ruim 33.000 Brabanders is ondertekend. In het burgerinitiatief stond onder andere dat er geen nieuwe megastallen meer mogen worden gebouwd. Ondertekenaars van het burgerinitiatief en leden van de Partij voor de Dieren vrezen echter dat de provincie Noord-Brabant opnieuw plannen heeft om nog meer megastallen te plaatsen.

We willen medestanders oproepen om aankomende donderdag 7 februari mee te doen aan de demonstratie. We verzamelen om 15:30 uur bij snackbar 't Huukske/Cafe Overberg aan de Sint Michielstraat 3 in St. Michielsgestel. Vanaf daar wandelen we om 15:45 uur naar conferentiehotel de Ruwenberg om daar de aanwezige gasten en pers te laten weten hoe de partij denkt over de toekomst van de veehouderij! Om 17:00 uur zullen we de manifestatie beëindigen.

Bent u van plan te komen? Geef dan uw naam en telefoonnummer door via protest@partijvoordedieren.nl.