Partij voor de Dieren, Groen­Links en PvdA gaan lijst­ver­binding aan


2 januari 2015

De Brabantse Partij voor de Dieren, GroenLinks en PvdA gaan een lijstverbinding met elkaar aan. Een lijstverbinding kan deze partijen, die op het gebied van megastallen, gezondheidsrisico’s van de veehouderij, wegen, openbaar vervoer en natuurbeheer overlappende standpunten hebben, voordeel opleveren. Mede hierdoor proberen zij een goede uitslag te behalen bij de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart 2015.

Marco van der Wel, Patricia Brunklaus en Stijn Smeulders, lijsttrekkers van de Partij voor de Dieren, GroenLinks en de PvdA in Brabant, zijn enthousiast over de lijstverbinding: “In de Statenzaal hebben we als politieke partijen de afgelopen jaren al goed samengewerkt om Brabant socialer en groener te maken. Een lijstverbinding is dan ook een logische vervolgstap.”

Partij voor de Dieren, GroenLinks en de PvdA doen gewoon onder hun eigen naam en met hun eigen programma mee aan de verkiezingen. Zij blijven zich onafhankelijk van elkaar richten op hun speerpunten en op die basis de kiezers aanspreken. De lijstverbinding kan wel worden gezien als een reactie op het huidige beleid dat wordt gezien als weinig sociaal, niet duurzaam en dieronvriendelijk.

Niet alleen bij de Provinciale Statenverkiezingen kan een lijstverbinding voordeel opleveren. Op het moment dat de Partij voor de Dieren, GroenLinks of de PvdA restzetels weten te bemachtigen kan dit ook invloed hebben op het aantal zetels in de Eerste Kamer. De verschillende Provinciale Staten kiezen immers de samenstelling van de Eerste Kamer.

Gerelateerd nieuws

Logistiek Park Moerdijk in Crisis- en herstelwet

De Tweede Kamer-fractie van de Partij voor de Dieren heeft op 18 december een motie ingediend om het Logistiek Park Moerdijk ...

Lees verder

Neem verlies van LPM en zet in op leefbaarheid!

Tijdens de commissievergadering over het Logistiek Park Moerdijk (LPM) bleek vandaag eens te meer dat de provincie koste wat ...

Lees verder