Logistiek Park Moerdijk in Crisis- en herstelwet


22 december 2014

De Tweede Kamer-fractie van de Partij voor de Dieren heeft op 18 december een motie ingediend om het Logistiek Park Moerdijk (LPM) uit de crisis en herstelwet te houden. De motie werd verworpen.

De Partij voor de Dieren betreurt het zeer dat de Crisis- en herstelwet door de regering wordt ingezet om de ontwikkeling van het Logistiek Park Moerdijk te faciliteren. Voor de realisatie van het LPM gaat 150 ha agrarisch cultuurlandschap en een krekenstelsel verloren en de ontwikkeling is daarmee een aanslag op de natuur. Tevens komt met de realisatie van het LPM de leefbaarheid van de inwners van Moerdijk in het geding.

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren verwoorde het bij het indienen op de volgende wijze: “Wij vinden dat het logistiek park op economisch vlak geen toegevoegde waarde heeft, omdat er al voldoende lege bedrijventerreinen zijn; daarbij zijn wij geen fan van de Crisis- en herstelwet omdat zij op het gebied van milieuwetgeving burgers en lagere overheden structureel buitenspel zet.”

Gerelateerd nieuws

Zorgvuldigheidscore in Crisis en Herstelwet

De Tweede Kamer-fractie van de Partij voor de Dieren heeft op 18 december een motie ingediend om de Brabantse Zorgvuldigheids...

Lees verder

Partij voor de Dieren, GroenLinks en PvdA gaan lijstverbinding aan

De Brabantse Partij voor de Dieren, GroenLinks en PvdA gaan een lijstverbinding met elkaar aan. Een lijstverbinding kan deze ...

Lees verder