Partij voor de Dieren neemt afstand van Maatlat Duurzame Veehou­derij


22 maart 2013

Maatlat duurzame veehouderij rijp voor prullenbak!

’s-Hertogenbosch, 22 maart 2013 – De Brabantse statenfractie van de Partij voor de Dieren heeft zich vandaag fel uitgesproken tegen de maatlat duurzame veehouderij.

In de maatlat staan geen wezenlijke duurzame maatregelen maar deze zorgt wel voor verdere schaalvergroting van de veehouderij. De partij heeft daarom tijdens het debat afstand van deze maatlat gedaan.

De maatlat duurzame veehouderij moet hét instrument worden tot een zorgvuldige veehouderij. De maatlat bestaat uit bovenwettelijke maatregelen en is daarom niet bij agrariërs af te dwingen of te handhaven. Statenlid Marco van der Wel: ’’Zolang agrariërs zelf mogen kiezen of ze zich aan de maatlat houden, zijn er geen garanties voor een meer zorgvuldige veehouderij. Dat maakt de maatlat niet meer dan een wassen neus.’’

De provincie Noord-Brabant is al maanden doende met een verandering in de veehouderij. De Partij voor de Dieren, evenals verschillende natuurverenigingen, hebben hun afkeuring uitgesproken over de werkwijze tot zover en zeggen dat het alleen een verkapte manier is om de intensieve veehouderij verder te faciliteren.

Naast afstand genomen te hebben van de maatlat, heeft de Partij voor de Dieren vandaag ook samen met Megastallen-Nee en Milieudefensie gedemonstreerd tegen verdere schaalvergroting van de intensieve veehouderij.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren en Megastallen-Nee voeren actie in Brabant

Ludieke actie tijdens bespreking transitie veehouderij ’s-Hertogenbosch, 20 maart 2013 – Op vrijdag 22 maart vin...

Lees verder

Partij voor de Dieren stelt vragen over nieuwbouw in stiltegebied Hilvarenbeek

De Brabantse statenfractie van de Partij voor de Dieren heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedepu...

Lees verder