Pensioen voor proef­die­rapen in Oss


21 december 2011

Alle 73 apen die zich nog in de proefdierfaciliteit in Oss bevinden mogen binnenkort van hun pensioen gaan genieten bij Stichting AAP. Een beter kerstcadeau hadden deze Java-apen zich niet kunnen wensen!

Toen dit jaar bekend werd dat MSD gestopt was met de vroege researchactiviteiten in Oss, stelde de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) de vraag wat er met de nog aanwezige proefapen zou gebeuren. Een mogelijkheid was dat de dieren naar een ander laboratorium zouden gaan. Daarom heeft AAP aangeboden de dieren in Almere op te vangen en hen een mooi pensioen te bieden.

Na gesprekken tussen AAP, de Dierenbescherming en MSD kwam deze week het goede nieuws: al op korte termijn verhuizen de apen naar Stichting AAP. De dieren zijn bij MSD sociaal gehuisvest in vier groepen, waardoor ze al gewend zijn om met soortgenoten samen te leven. Dit maakt het voor AAP makkelijker om ze op te vangen. Daarnaast zal MSD de overplaatsing naar Stichting AAP financieel ondersteunen.

Marco van der Wel: "Geweldig nieuws dat deze dieren een goed pensioen krijgen, een prachtige afsluiting van 2011. In 2012 blijven we ons onverminderd inzetten voor een proefdiervrij Brabant. Laten we hopen dat veel bedrijven in Nederland zullen volgen. Na-apen is zeer gewenst!".

Lees ook het Opinie Artikel over Dierproeven: http://noordbrabant.partijvoordedieren.nl/recent/opinieartikelen/i/152