Premiere nieuw vege­ta­risch product op culinair festival.


1 oktober 2008

Boxtel 28 september 2008- Tijdens het jaarlijkse Culinaarde Festival van de Kleine Aarde in Boxtel was ook de werkgroep van de Partij voor de Dieren Noord-Brabant uitgenodigd. Culinaarde is een culinair festival voor een doelgroep van bewust levende en etende mensen en trok dit jaar ruim 2000 bezoekers. In haar stand introduceerde de Partij voor de Dieren naast promotiemateriaal een nieuw vegetarisch alternatief van het merk Veggiemaster. Fijnproevers reageerden verrukt op de Veggie Crispy’s, waarvan het qua smaak nauwelijks geloofd werd dat het om een plantaardig product gaat.

Wokkende werkgroepleden


Tijdens het Culinaarde Festival bij de Kleine Aarde in Boxtel op 28 september waren Anke, Astrid, Maarten en Marianne van de werkgroep Partij voor de Dieren Brabant dit keer actief als wokkers. De presentatie van een nieuwe loot aan de stam van vegetarische producten viel letterlijk in ‘goede aarde’. De knapperige kipnuggets, baconplakjes en hamblokjes - gemaakt van tarwe en soja – vonden gretig aftrek bij het overwegend bewuste en kritische publiek. Ontelbaar hoe vaak wij de ingrediënten moesten opsommen, vooral nadat men geproefd had en bijna niet kon geloven dat het hier wel degelijk om een vegetarisch hapje ging.


Omdat het overgrote deel van het publiek bestond uit milieuvriendelijk levende mensen die reeds op de hoogte waren van de bio-industrie en alle gevolgen hiervan voor mens, dier en natuur konden wij ons exclusief uitleven met het diervriendelijk en smakelijk alternatief voor vlees. Het was een verademing om eens fijne gesprekken te voeren met gelijkgestemden zonder altijd maar discussies te moeten voeren waarom de bio-industrie een hel voor de dieren is.


Gesprek met varkenshandelaar


Eén opvallend voorval was toen ons foto album met de zeug in de kraambeugels en haar biggen de aandacht trok van een varkenshandelaar. De man vertelde dat hij wekelijks ziet hoe duizenden varkens geslacht worden. Hij herkende het bedrijf van de varkensfokker op de foto. Het gesprek dat volgde ging over hoe de agrariërs gedwongen worden om zich aan meer en meer regels te conformeren en als zij nog enigszins een fatsoenlijk inkomen willen hebben gedwongen worden om steeds grootschaliger te produceren. Maar zelfs hij kon niet ontkennen dat dierenwelzijn van ondergeschikt belang is in megastallen.


Partij voor de dieren gewaardeerde luis in de pels

“Goed dat er een Partij voor de Dieren is” hoorden we van veel bezoekers van Culinaarde. Hoewel het effect soms minimaal lijkt als je recente berichten leest in het Agrarisch Dagblad. Want als zelfs gesproken wordt over het verplaatsen van een heel dorp ten gunste van megastallen, om het Noord Limburgse landschap om te vormen tot een agro-industriegebied, zakt de moed je soms in de schoenen. Maar uiteindelijk kan ook een splinter in de hiel deze stampende voeten van de bio-industrie doen struikelen!


Voor meer informatie over veggiemaster: http://www.veggiemaster-europe.com

Gerelateerd nieuws

Overtredingen ‘groene’ wetten (oproep Roar)

Categorie: Fauna, Nederland, Handhaving, Nummer 20, ROARRR... Een oproep die we aantroffen in De Takkeling 16 (2008), numme...

Lees verder

Opinie: STALBRANDEN

Je zult in dit landje maar een varken of een kip zijn. Hoewel je uiteindelijke lot ook dan al bij voorbaat vaststaat, en de g...

Lees verder