PvdD blij met aankon­diging proef met verjaag­sys­temen met laser


4 februari 2016

De Partij voor de Dieren in Brabant wil zo snel mogelijk beginnen met ganzenverjaagsystemen met laser. De partij heeft daarom aan het college van Gedeputeerde Staten gevraagd in welk stadium de landelijke praktijkproef met de laser is en op welk termijn deze diervriendelijke oplossing tegen gewasschade door ganzen ook in Brabant ingezet kan worden.

Statenlid voor de Partij voor de Dieren Paranka Surminski staat positief tegenover de proef: ’Elk diervriendelijk alternatief voor vergassen van ganzen is de moeite waard om te gebruiken. We zijn blij met de inzet van het Rijk en de financiële ondersteuning van de provincies.’

De Partij voor de Dieren is tegen het vergassen van ganzen omdat het veel dierenleed veroorzaakt. Ook het afschieten van ganzen ziet de partij niet zitten. Volgens de Partij voor de Dieren blijkt dat de schade die wordt veroorzaakt door ganzen niet opweegt tegen de kosten van het vergassen van ganzen en ook niet tegen de kosten van het individueel afschieten van duizenden ganzen.