Stop de jacht op zieke konijnen


22 augustus 2016

De Partij voor de Dieren wil dat het Brabantse college van Gedeputeerde Staten de jacht op wilde konijnen opschort. Door de uitbraak van het dodelijke RHD2-virus dreigen konijnenpopulaties te verdwijnen. De kans op verspreiding van de ziekte wordt ook nog eens verhoogd door op besmette konijnen te jagen.

Volgens de partij kan het jagen op konijnen in combinatie met de konijnenziekte, rampzalige gevolgen hebben voor konijnen in de provincie. Door jacht worden populaties nog verder uitgedund. De ziekte kan via de schoenen of kleding van de jager gemakkelijk worden verspreid naar andere (tamme) konijnen.

Statenlid van de Partij voor de Dieren Paranka Surminski wil dat het provinciebestuur de kwestie snel oppakt: ,,Wilde konijnen zijn van grote waarde voor de natuur: ze gaan verruiging van het landschap tegen en dienen als voedsel voor tal van andere dieren. Hier is sprake van een acute situatie.”


> U vindt de schriftelijke vragen hier.

Gerelateerd nieuws

Nieuw ganzenbeleid is illegaal en niet democratisch

De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld over het provinciaal besluit met betrekking tot het nieuwe ganzenbeleid. Volgen...

Lees verder

Houdt Rucphen zich aan regels bij bomenkap voor rondweg?

De Partij voor de Dieren heeft bij het provinciebestuur opheldering gevraagd over de bomenkap voor de rondweg in Rucphen. De ...

Lees verder