Thema­middag Brabant Bijenland 16 november 2013


9 oktober 2013

Kom naar de themamiddag Brabant Bijenland!

Brabant was ooit een Bijenland, maar het gaat slecht met de bij. Vooral in Brabant was de bijensterfte de afgelopen jaren hoger dan gemiddeld. Hoe kan dat? Wat kunnen we daaraan doen?
Bijensterfte is een complex probleem, maar voldoende voedsel en een goede leefomgeving zijn uitermate belangrijk om de bijensterfte te verminderen. Daar kunnen wij in Brabant zeker iets aan doen!

Gasten
Romée van der Zee volgt als onafhankelijk onderzoekster al jarenlang de bijensterfte, adviseert de overheid en werkt met Europese collega’s aan een studie naar bijensterfte. Zij vertelt wat haar opvalt aan de bijensterfte in Noord-Brabant.

Arie Koster promoveerde als ecoloog, richtte de Bijenhelpdesk op en heeft een lange staat van dienst als kritisch adviseur op het gebied van ecologie en bijen. Hij vertelt hoe openbaar groen een bijdrage kan leveren aan een bijvriendelijker, kleurrijker Brabant.

Peter van de Ven is agrariër én bijenliefhebber. Hij legt uit hoe de agrarische sector kan bijdragen aan een bijvriendelijk Brabant en dat er meer is dan het inzaaien van bloemrijke akkerranden.

Ook aanwezig:
Standjes van Food4Bees, Stadsimkerij Beezzzz en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging.

Programma
12.30 – 13.30 inloop met koffie en thee
13.30 – 13.45 inleiding
13.45 – 14.30 Romée van der Zee
14.30 – 15.00 pauze, rondkijken bij standjes
15.00 – 15.30 Arie Koster
15.30 – 16.00 Peter van de Ven
16.00 – 16.30 Marco van der Wel
16.30 – 17.30 naborrelen

Locatie: Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434, Tilburg
Aanmelden voor 15 november: MHulshof@brabant.nl | Entree is gratis

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren is tegen legalisatie graslanden langs natuurgebied de Roode Weel in Steenbergen.

Geen legalisatie graslanden langs de Roode Weel. De Partij voor de Dieren is van mening dat de aantasting van de tot de EHS ...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil nader onderzoek naar illegale jachtpraktijken.

De Partij voor de Dieren heeft aanwijzingen voor illegale jachtpraktijken op meerdere plaatsen in Brabant. Niet alleen uit de...

Lees verder