Tiny houses horen niet in de Brabantse natuur


23 augustus 2017

De Noord-Brabantse Partij voor de Dieren vraagt vandaag aan het college van Gedeputeerde Staten naar manieren om de bouw van tiny houses in de natuur tegen te gaan. In zowel de gemeente Deurne als de gemeente Landerd ligt het plan om een tiny house te bouwen in een bosperceel.

In tiny houses kan kleinschalig en zelfvoorzienend worden geleefd met een kleiner beslag op hulpbronnen en grondstoffen. De partij vreest echter dat met de komst van tiny houses in natuurgebieden, de kwaliteit van de natuur afneemt.

De Partij voor de Dieren staat positief tegenover deze woonvorm, maar vindt dat er voldoende potentiële locaties buiten de natuur beschikbaar voor zijn. Statenlid van de Partij voor de Dieren Paranka Surminski: “Met een tiny house verklein je je ecologische voetafdruk, maar als dit ten koste gaat van de natuur streeft het idee zijn doel voorbij.”

> U vindt de schriftelijke vragen hier.

Gerelateerd nieuws

Is de provincie niet op de hoogte van kosten van mest in grondwater?

Gedeputeerde Staten van Brabant (GS) blijken niet op de hoogte te zijn van de vergaande gevolgen van het mestoverschot op de ...

Lees verder

Slapeloze nachten voor omwonenden MarcoGas

De Partij voor de Dieren vraagt zich af hoeveel extra ruimte het bedrijf MarcoGas in Bakel krijgt om overlast te veroorzaken ...

Lees verder