Vijf vrouwen aan top Brabantse kandi­da­ten­lijst Partij voor de Dieren


26 januari 2023

De provinciale politiek, daar zitten toch alleen oudere mannen in? Niet als het aan de Partij voor de Dieren ligt. De top 5 van de kandidatenlijst is helemaal vrouwelijk en met een lijsttrekker van 26 jaar zet de partij in op verjonging.

Lijsttrekker Nikky Hamerslag uit Den Bosch is bestuurslid van de provinciale jongerenafdeling van de partij (PINK!) en commissielid voor de partij in de provinciehoofdstad. Ze studeert Future Planet Studies aan de Universiteit van Amsterdam en het zal niet verbazen dat duurzaamheid voor haar meer dan een modewoord is. "Ik kies bewust - bij alles wat ik doe- voor verbetering. Niet voor mezelf, maar voor de Aarde. Daarom wil ik me inzetten voor een beter Brabant voor mens en dier."

De nummer 2 Ellen Putman (46) uit Rijsbergen brengt ervaring vanuit het waterschap Brabantse Delta mee. Waterkwaliteit en behoud van natuur in Brabant zijn haar drijfveren. "Die bezuiniging op natuur, dat is niet uit te leggen. Daarmee is de provincie het verkeerde pad op gegaan. Dat wil ik veranderen."

Op plek 3 staat Anne-Miep Vlasveld (36) uit Tilburg, die de Statenzaal al van binnen kent. Zij is Statenlid sinds 2019, volgde Marco van der Wel op als fractievoorzitter en is daarnaast gemeenteraadslid in Tilburg. Zij heeft in de Provinciale Staten er steeds op gewezen dat veel problemen in en met de intensieve veehouderij kunnen worden opgelost met de eiwittransitie. Daar is op haar initiatief 1,5 miljoen euro voor vrijgemaakt. Anne-Miep heeft daar haar tanden ingezet en is voorlopig niet van plan om los te laten.

De top 5 van de kandidatenlijst bestaat uit:
1. Nikky Hamerslag (Den Bosch)
2. Ellen Putman (Rijsbergen)
3. Anne-Miep Vlasveld (Tilburg)
4. Rianneke Mees-Huibers (Den Bosch)
5. Nicole de Schwartz (Vlijmen)

Gerelateerd nieuws

Minder dieren is dé oplossing voor snel natuurherstel en woningbouw

Minder dieren houden is dé manier om snel minder stikstof uit te stoten. De (stal)deuren moeten daarvoor wagenwijd open! Zeke...

Lees verder

Uitbreiding megastal Heukelom slaat als een tang op 18.000 varkens

In deze tijd van steeds verder oplopende stikstofcrisis een megavarkensstal nog verder laten uitbreiden? Volgens de Partij vo...

Lees verder