Wandelen tegen veein­du­strie op grens Limburg en Brabant


26 mei 2010

Op zondag 30 mei organiseert de Partij voor de Dieren Limburg, samen met de Stichting Gezonde Woonomgeving Leudal, een protestwandeling tegen de vee-industrie. De 6 kilometer lange route voert door het Leudal, waar diverse megabedrijven liggen met duizenden koeien, zeugen, biggen, geiten en kippen.

Onderweg wordt – letterlijk - stilgestaan bij de gevaren die de intensieve veehouderij oplevert voor mens, dier en milieu. Nu ook andere politieke partijen zich hebben uitgesproken tegen de vee-industrie, hoopt de PvdD op een snelle afschaffing ervan. Vandaar dat de actie de naam ‘Loop voor hoop’ meekreeg. Ook lijsttrekker Marianne Thieme en PvdD-statenlid Frank Wassenberg zijn aanwezig. De wandeling is tevens de start van een massale handtekeningenactie tegen de vee-industrie.

Aan het eind van de wandeling zal namens enkele Stichtingen/vereningingen tegen megastallen/industriële veehouderij een zojuist afgerond rapport over de maatschappelijke kosten van megastallen aangeboden worden aan Marianne Thieme en andere aanwezige plaatselijke en provinciale politici.

Vertrek van de wandeling om 11.00 uur STIPT bij Heide 35 te Heythuizen. Komt allen op tijd alsjeblieft. Parkeren kan bij buurthuis Hoek Hollander/ Heide of langs de weg(vlakbij). Na afloop koffie en broodjes, als het bezoekersaantal dat toelaat.

Verschillende sprekers zullen een bijdrage leveren:
1 Frank Wassenberg (nr4 op de verkiezingslijst van de Partij voor de Dieren en lid van PS)
2 Truus Cornelissen (Stichting Gezonde Woonomgeving Leudal) zal een praatje houden over maatschappelijk verzet tegen de vee-industrie en zal tevens Bert van Lier een vragen waarom hij als boer meedoet aan dat verzet.
3 Jos Levels van de Stichting Leefbaar Nederweert houdt een bijdrage over megabedrijven en slecht boeren.
4 Een bijdrage over milieu-effecten op natuurgebied de Zoom door iemand van het IKL.
5 Adri Lukker (gepensioneerd longarts) van de Vereniging Behoud de Parel heeft een bijdrage over de gevaren voor de volksgezondheid.
6 Marianne Thieme (lijsttrekster van de Partij voor de Dieren) zal de manifestatie afsluiten met een vlammende toespraak.

Uitingen van deelnemers aan de wandeling (zoals een spandoek) met hun (ludieke) gedachten over vee-industrie en het gevoerde beleid ten aanzien van die vee-industrie zijn van harte welkom!

Gerelateerd nieuws

Opinie: Kinneging te kort door de bocht

Kinneging trekt flink van leer tegen Marianne Thieme (http://weblogs.nrc.nl/verdraaidefeiten/2010/05/thieme-terug-naar-grie...

Lees verder

Biodiversiteitstour Brabant informatief en confronterend

De biodiversiteitstour door Brabant met Marc van Roosmalen mondde uit in een informatieve en confronter...

Lees verder