Werkgroep Noord-Brabant op Paasmarkt in Waspik


2 april 2008

Waspik 24 maart 2008- Op tweede Paasdag was de Partij voor de Dieren aanwezig met een kraam op de grote paasmarkt in Waspik. Bij het opbouwen van de kraam zag het er allemaal nog zonnig uit. José en Marianne hadden zich voorgenomen om de hele dag bezoekers en geïnteresseerden te woord te staan, Koeranten uit te delen en de werkgroep Brabant van de Partij voor de Dieren een gezicht te geven.

De eerste twee uur ging alles nog goed. Het was behoorlijk druk, het oudere publiek was gereserveerd en kwam niet gemakkelijk bij de kraam staan, de jeugd daarentegen werd baldadig bij de aanblik van de opgehangen kippen en moesten gewoon af en toe in deze rubberen beesten knijpen. Opgeschoten knullen maakten de meest gruwelijke grapjes! Toch herkenden zij de boodschap die wij brachten met deze nep-‘slachtlijn’. Men bleef op afstand lacherig staan en als wij vroegen wat zo grappig was werd meesmuilend toegegeven dat die kippen als speelgoed voor de hond heel leuk zijn maar dat het lot van de vleeskuikens in werkelijkheid eigenlijk wel zielig was. Maar ja je moet toch eten…. Daarna kwam er een discussie op gang.

Ook waren er weer snoezige jonge meisjes die niet bij de kraam weg waren te slaan en honderduit vertelden over hun huisdieren. Wij hadden een schriftje neergelegd waarin opgeschreven kon worden wat zij vonden.

Om de gedane belofte dat zij zichzelf op de website terug konden zien na te komen, hierbij de groetjes van drie (dieren)vriendinnen:

  • Lisa (zij zorgt voor cavia’s Samson & Fred, konijntje Mienie, Kat Siepie en paard Nicole)
  • Chayenne (zorgt voor katten Timon, Siba, Gismo en honden Boy en Lyaka en paard Beauty)
  • Annabel (zorgt voor hond Kimberly, een heleboel kippen die allemaal een naam hebben en ook nog een vis(!))

Voorts schreef Anne Marie Mulders recht uit haar hart de slogan:

“Als het besef er eenmaal is (..dat dieren ook gevoel hebben..) komt de rest vanzelf”.

Omdat storm, sneeuw en hagel rond een uur of twee niet alleen de opgehangen kippen teisterden, maar ook ons liet klappertanden en rillen hebben wij alles weer ingepakt en zijn huiswaarts vertrokken.