Vragen over het geven van bloemen


Indiendatum: 15 mei 2023

Geacht college,

Afgelopen zondag was het Moederdag, aanleiding voor de media om aandacht te besteden aan het geven van bloemen en de impact die dat heeft om het klimaat. Het is niet de eerste keer dat hier aandacht voor is, afgelopen oktober bijvoorbeeld benadrukte Arjen Lubach nog in zijn avondshow welke negatieve gevolgen de bloementeelt heeft op het milieu. En ook de Keuringsdienst van Waarde besteedde hier regelmatig aandacht aan.

Dit heeft bij ons geleid tot de volgende vragen.

1. Bent u bekend met het artikel ‘Een bos bloemen voor moeder? Niet schuin afsnijden! - (NRC)? En de uitzending van Arjen Lubach van afgelopen oktober ‘En nou is het afgelopen met bloemen’ (De Avondshow met Arjen Lubach).

2. Onderschrijft u de negatieve impact die het kweken van niet biologische bloemen, zonder EKO, biologisch of Demeter keurmerk?

3. Kunt u een inschatting doen van hoeveel bossen bloemen per jaar er door de Provincie worden besteld voor diverse doeleinden?

4. Wordt er bij het bestellen van bloemen rekening gehouden met de omstandigheden waaronder deze zijn gekweekt? Wordt er bijvoorbeeld gekozen voor biologische bloemen?

5. Bent u bereid om indien wij als Provincie bloemen als geschenk of bedankje geven te kiezen voor biologische bloemen met een EKO, EU-biologisch en Demeter? En bij voorkeur seizoensbloemen?

6. Staat u open voor mogelijke alternatieven op bloemen als geschenk of bedankje bijvoorbeeld een plant, of lokaal geteeld fruit of een boekenbon?

Wij vernemen graag uw reactie en danken u bij voorbaat voor de beantwoording.


Met vriendelijke groet,

Ellen Putman,
Partij voor de Dieren Noord-Brabant

Wij staan voor:

Interessant voor jou

Vragen over agressie en poging tot mishandeling bij controle horrorfokker Eersel

Lees verder

Technische vragen over de uitfasering van biomassa als transitiebrandstof

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer