Procedure wensen en beden­kingen provin­ciale deelname aan Stichting La Vuelta Holanda


8 november 2019

Voorzitter,
U weet, de Partij voor de Dieren is nooit voor de komst van de Vuelta naar Brabant geweest. Maar een meerderheid in de Staten heeft besloten toch bij te willen dragen aan dit feestje, voor 950.000 euro. 950.000 Euro, wat ook besteed had kunnen worden aan bijvoorbeeld de aanleg van snelfietsroutes, verduurzamen van sportfaciliteiten of sportparticipatie.

En zelfs door de mooie woorden over activatie van onderaf en een zo duurzaam mogelijke Vuelta, raken wij niet overtuigd. Een "duurzame" Vuelta. Voor zover je van duurzaamheid kunt spreken van een evenement met een hoofdsponsor als vleesgigant El Pozo, die bewezen meewerkt aan onvoorstelbaar dierenleed. Een echt duurzamere Vuelta vindt plaats in Spanje.

Om die reden dat wij tegen dit Statenvoorstel zullen stemmen. Wij stemmen niet in met een prestige-evenement gebaseerd op wensdenk-voordelen. Laten we zorgen dat we op de trappers gaan staan bij de aanleg van snelfietsroutes. Zodat de enkele Brabander die dankzij het zien van topsporters de fiets pakt, ook daadwerkelijk door kan fietsen.