Marco van der Wel gekozen als lijst­trekker voor Partij voor de Dieren


10 december 2018

Het congres van de Partij voor de Dieren heeft Marco van der Wel gekozen als lijsttrekker voor de komende Provinciale Staten-verkiezingen in maart 2019. Op de tweede plaats staat wederom Paranka Surminksi uit Hoogerheide en nieuw op drie staat Anne-Miep Vlasveld uit Tilburg.

De partij gaat zich inzetten voor een groen en diervriendelijk Brabant. De speerpunten voor de komende campagne zijn een verregaande krimp van het aantal landbouwdieren en overgang op grondgebonden biologische landbouw. Ook moet er flink worden ingezet op het gebied van akkerbouw en vleesvervangers. Tegelijk komt er een verbod op megastallen en mestfabrieken.

Verder wil de partij de komende vier jaar vol inzetten op natuurontwikkeling en moet er tenminste 20 miljoen euro per jaar extra worden ingezet voor de aankoop van nieuwe natuurgronden. Bovendien krijgt de natuur, inclusief alle daarin levende dieren, meer bescherming en komt er bijvoorbeeld een einde aan het bejagen van dieren, zoals nu het geval is op wilde zwijnen, ree├źn, ganzen en vossen.