Marco van der Wel


Frac­tie­voor­zitter

Marco van der Wel (1972) woont in Rijsbergen en is technisch adviseur bij een octrooibureau. Sinds 2011 is hij lid van de commissies Economische Zaken & Bestuur, Mobiliteit & Financiën en Transitie, Stad & Platteland. Hij was eerder fractiemedewerker Partij voor de Dieren Noord-Brabant en doet promotieonderzoek aan de TU Delft naar duurzame energie. "Ik kan erg genieten van de natuur maar schrik ervan hoe weinig plekken er in Nederland over zijn waar je nog echt de rust van de natuur kunt ervaren. Overal hoor je wel auto’s, vliegtuigen of mensen. Tijdens gesprekken merk ik dat veel mensen niet echt weten hoe wij aan ons voedsel komen en welke gevolgen ons consumeren heeft voor de rest van de wereld. Dan kan ik het niet laten om daarover met ze in gesprek te gaan. Als Statenlid zet ik me in voor een provincie met schone lucht, schone grond en schoon water. Waar onze energie wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind en dus niet uit vervuilende bronnen zoals mest.

Ook zet ik me in voor een groen Brabant met duurzame werklocaties, elektrisch vervoer, aandacht voor kunst en cultuur en voldoende opvang voor wilde dieren en zwerfdieren. Op het moment stelt de provincie verkeerde prioriteiten. Nu dreigt 750 miljoen euro van de verkoop van Essent te worden uitgegeven aan nieuwe snelwegen. Maar meer snelwegen zorgen voor meer verkeer waardoor we uiteindelijk toch weer in de file staan. Voor hetzelfde geld kunnen we ook projecten realiseren die echt ten goede komen aan alle Brabanders. Beter en meer openbaar vervoer en meer natuur voor mens en dier door de realisering van de Ecologische Hoofdstructuur. Ook kunnen met Essent-geld talloze boeren omschakelen naar biologische en grondgebonden landbouw zodat ons voedsel op een dier- en natuurvriendelijke wijze wordt geproduceerd. In zo’n provincie wil ik graag wonen."

Marco is woordvoerder op de Statenthema's Energie, Economie & internationalisering, Mobiliteit, Landbouw en Bestuur & financiën.

Gerelateerd

Marco van der Wel derde maal lijst­trekker voor Partij voor de Dieren

Het landelijk bestuur van de Partij voor de Dieren heeft Marco van der Wel voorgedragen als lijsttrekker voor de komende Provinciale Staten-verkiezingen in maart 2019. Momenteel heeft de Partij voor de Dieren twee zetels in Provinciale Staten van Brabant, maar gezien de landelijke peilingen zouden dat er in 2019 meer kunnen worden. Daardoor kan de partij ook in de Eerste Kamer een belangrijke rol ...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws