Geen duimbreed erbij voor Biomoer


14 december 2018

De Partij voor de Dieren vraagt aan het college van Gedeputeerde Staten om nu de belangen van omwonenden en natuur voorop te stellen en definitief een streep te halen door de uitbreidingsplannen van BioMoer. De vernietiging van de vergunning voor de mestfabriek door de hoogste bestuursrechter is daar volgens de Partij voor de Dieren een uitstekend moment voor.

Omwonenden en milieuorganisaties zijn al sinds 2011 aan het strijden tegen de uitbreidingsplannen en zien in die uitspraak van de Raad van State, na een ware uitputtingsslag, een grote bevestiging van hun bezwaren. Statenlid voor de Partij voor de Dieren Marco van der Wel is duidelijk: “Keer op keer worden vergunningsaanvragen van Biomoer naar de prullenmand verwezen, en dan kom je op een punt dat het klip en klaar is dat uitbreiding van de vergister van 25.000 ton naar 43.500 ton niet mogelijk is.”

De Partij voor de Dieren vindt dat nu eindelijk rekening moet worden gehouden met de gezondheid en veiligheid van omwonenden van BioMoer en met de omliggende natuur. De Partij voor de Dieren vindt dat als er afgelopen jaren iets duidelijk is geworden, het wel is dat het proces rondom Biomoer allerminst duidelijk wordt doorlopen. Statenlid Van der Wel: “Hopelijk wordt de provincie nu door de uitspraak van de rechter gedwongen om zich anders op te stellen in deze kwestie en de mestfabriek geen duimbreed meer te laten uitbreiden.”